Λάρισα

Αγωνία και κινητοποίηση για θετικό κρατούμενο των φυλακών Λάρισας

Στο σηπτικό δωμάτιο του νοσοκομείου Λαμίας ξημέρωσε ο 68χρονος κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (28/12) αισθάνθηκε δύσπνοια λόγω κορονοϊού και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα.

Πρόκειται για έναν από τους τρεις κρατουμένους των Φυλακών Λάρισας οι οποίοι είχαν έρθει με μεταγωγή στο Δομοκό προκειμένου να προστατευθούν από την ασθένεια που έχει κατακλύσει το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης.

Ωστόσο στο τεστ που τους έγινε στις 14 Δεκεμβρίου εμφανίσθηκαν θετικοί οι δύο εκ των τριών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλέον είναι και οι τρεις θετικοί, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των υπολοίπων κρατουμένων αλλά κυρίως των υπαλλήλων των Φυλακών, καθώς οι κρατούμενοι παραμένουν σε καραντίνα σε διαφορετικό χώρο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας ο 68χρονος χρειάζεται νοσηλεία.

Στη σύσκεψη τον περασμένο Νοέμβριο, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των  Υφυπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κοντοζαμάνη και  Λευτέρη Οικονόμου αντίστοιχα, της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου και του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστου Ροϊλού, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι «σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους».

Αν η συνεργασία των δύο υπουργείων προχώρησε περαιτέρω για συνεργασία και με άλλα Νοσοκομεία, δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό (ίσως και για λόγους ασφαλείας), το μόνο βέβαιο είναι ότι το Νοσοκομείο Λαμίας έχει εκδηλώσει την αδυναμία νοσηλείας περιστατικών που χρήζουν φύλαξης, καθώς ο μοναδικός προβλεπόμενος χώρος χρησιμοποιείται από τους κρατούμενους που δεν έχουν covid-19.

Ήδη το ρεπορτάζ θέλει δύο ακόμη κρατούμενους να είναι άρρωστοι με covid-19 και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα χρειαστούν κι εκείνοι νοσηλεία ή αν θα προκύψουν κι άλλοι αργότερα.

Πηγή:lamiareport.gr
Previous ArticleNext Article