Λάρισα

Επιδείξεις από F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος» στη Λάρισα

Τις εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων, μεμονωμένου μαχητικού αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος» θα περιλαμβάνουν φέτος οι εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Η Πολεμική Αεροπορία στις 8 Νοεμβρίου εορτάζει τον προστάτης της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, ενώ φέτος στην 110 ΠΜ οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, η 110 ΠΜ θα ανοίξει τις πύλες της προκειμένου οι πολίτες να παρακολουθήσουν αεροπορικές επιδείξεις από μεμονωμένα αεροσκάφη, F-16 της Ομάδας «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λειτουργούν στατικές εκθέσεις, επισκέψιμες από τους πολίτες στο αεροδρόμιο της Λάρισας.

Σημειώνεται πως την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) η επίσημη αεροπορική εορτή, η οποία εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις Μονάδες της ΠΑ.

 

Η πρώτη γιορτή το 1954

 

Στο αεροδρόμιο της Λάρισας, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και της εβδομαδιαίας «ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ» (που εξέδιδε τότε η «Ε»), τον Νοέμβριο του 1954 διοργανώθηκε η πρώτη γιορτή, ενώ τον Δεκέμβριο του 1954, κάτοικοι της Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού πέταξαν με αεροσκάφος τύπου «Ντακότα» (φωτ.).

 

DHMOSIEYMATA-2.jpg

Previous ArticleNext Article