Ελασσόνα

Έντονες αντιδράσεις στο Βαρόσι Ελασσόνας – Οργή κατοίκων για τον κόμβο

Η κατασκευή κόμβου και η μονοδρόμηση της γέφυρας Βαροσίου προκαλούν έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, που μιλώντας για «αποκλεισμό» μετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία της κοινότητας, μετά από σχετικό κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Βαροσίου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αναπτύχθηκε διάλογος, όπου και εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για περαιτέρω κλιμάκωση των δράσεων και εκλέχθηκε Συντονιστική Επιτροπή, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και συγκέντρωση υπογραφών, σε μια κίνηση που θα συνεχισθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Με τις υπογραφές στοχεύουμε στην κατάθεση αιτήματος τροποποίησης του σχεδιασμού του κόμβου και αλλαγής της υφιστάμενης υλοποίησης», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με τους κατοίκους να επιμένουν πως η καθημερινότητά τους θα διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό όταν ο κόμβος τεθεί σε λειτουργία.

Ο Δήμος Ελασσόνας

Θυμίζουμε πως η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση, που τέθηκε σε ισχύ περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, επιτρέπει την κίνηση από το Βόρειο Τμήμα της Ελασσόνας μέσω της συμβολής των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου με τη Μητροπολίτου Ιακώβου προς το Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, ενώ κλείνει προσωρινά η κεντρική γέφυρα προς την συνοικία Βαροσίου και η εποχούμενη κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της γέφυρας των ΚΤΕΛ.

«Η κατασκευή του κυκλικού κόμβου σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, προκειμένου να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα οδικής ασφάλειας αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή. Τα οφέλη του νέου κόμβου είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλεια των διερχομένων και για το λόγο αυτό ζητείται η συνεργασία όλων των πολιτών και η κατανόηση των παρακείμενων επαγγελματιών», αναφέρει από πλευράς του ο δήμος Ελασσόνας, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώσουν κατηγορηματικά αντίθετοι στην παραπάνω προσέγγιση, καθώς εμφανίζονται αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα τους.

Ε.Π.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article