Ελασσόνα

Διαμαρτυρήθηκαν κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στην Αετοράχη Ελασσόνας (φωτο)

Εκδήλωση στην περιοχή που ζητείται από εταιρία για την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού πραγματοποίησε διαμαρτυρία, χθες Πέμπτη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης και η Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης φωτοβολταικού σταθμού στην Αετοράχη.

Τοποθετήθηκαν πανό με τα εξής συνθήματα ( Η ΑΕΤΟΡΑΧΗ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ) – ( ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΛΑΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ) – (ΑΕΤΟΡΑΧΗ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΑ) – ( ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ).

Επίσης σηματοδοτήθηκαν με ταινίες τα δέντρα στην εν λόγω περιοχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Διαμαρτυρόμαστε για την θετική γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος για την κατασκευή του φωτοβολταικού σταθμού δίπλα στα σπίτια του χωριού μας.

Ο Π.Σ.Αετοράχης και η Επιτροπή Αγώνα έχουν θέσει και ενημερώσει για όλα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο φωτοβολταικός σταθμός τον Δήμο Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, το Δασαρχείο, όλους τους Βουλευτές του Νομού Λάρισας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ραντεβού στην Αθήνα.

Συμπαραστάτης στην εκδήλωση σήμερα ήταν και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης.

Δείτε φωτογραφίες:

Previous ArticleNext Article