Ελασσόνα

Ενθουσίασε το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης τους μαθητές της Ελασσόνας

Με ενθουσιασμό συμμετείχαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Ελασσόνας στην εκπαιδευτική – περιβαλλοντική δράση «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» που διοργάνωσαν ο Δήμος Ελασσόνας, ο ΟΚΠΑΠ και το Δίκτυο Περραιβία, και υλοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ στον στίβο του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας.

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» περιελάμβανε διαδραστικά παιχνίδια όπως Puzzles, Φιδάκι, Τσουβαλοδρομίες, Memories, Ψάρεμα, Bowling κ.α. Σκοπός της δράσης είναι μέσα από τα παιχνίδια τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ διένειμαν στους μαθητές έντυπο ενημερωτικό υλικό, μαγνητάκια, τσάντες ανακύκλωσης κλπ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Γ. Κατσιούρας, Ιω. Νάνος, Φρ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Κιμ. Τσούρης, η δημοτική σύμβουλος Κ. Σερετίδη-Ζηρδέλη, ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία και πολλοί γονείς.

 

Previous ArticleNext Article