Αθλητισμός, Ελασσόνα

Ένας Κρανιώτης διευθύνων σύμβουλος του Μουντιάλ στο Κατάρ και ο ανιψιός του θα θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα

Από την περασμένη Παρασκευή αρχίσαμε να ζούμε σε ρυθμούς Μουντιάλ, καθώς έγινε η κλήρωση των ομίλων στο Κατάρ όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Η διοργάνωση έχει και τον Λαρισαίο της, ή για να ακριβολογούμε, τον Κρανιώτη Θανάση-Δευκαλίωνα Μπατσίλα, που αυτήν τη στιγμή είναι ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης. «Η πρώτη συμμετοχή χώρας της Μέσης Ανατολής κάνει ξεχωριστή την υποψηφιότητά μας. Μπήκαμε ως αυτόνομη χώρα, αλλά αυτό που πρεσβεύαμε ήταν οι ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου χώρου. Τα τελευταία 92 χρόνια που διεξάγεται το Μουντιάλ ποτέ δεν είχε φτάσει στον αραβικό κόσμο, στη Μέση Ανατολή. Το περίμεναν πάρα πολύ καιρό. Δείξαμε ότι με προσπάθεια και συγκέντρωση μπορούμε να θέσουμε στόχους και να τους πετύχουμε» δήλωσε όταν το Κατάρ πήρε τη διοργάνωση.
Ο Θανάσης Μπατσίλας βρίσκεται στο Κατάρ από το 2005 και είναι ο «αθλητικός εμίρης» όπως τον αποκαλούν, αφού έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ανάληψη της διοργάνωσης και τώρα στην ολοκλήρωση της προσπάθειας.
Ζει στο Κατάρ 17 χρόνια παντρεύτηκε στην αραβική χώρα την Κολομβιανή δικηγόρο Σιλβάνα που και αυτή εργάζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ το ζεύγος έχει κουμπάρο τον εμίρη του Κατάρ.
Έχει τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά στο εξωτερικό πήρε διδακτορικό στη Φιλοσοφία για να ακολουθήσει και ένα μάστερ.
Πρόσφατα τον επισκέφτηκε ο πατέρας του Κώστας Μπατσίλας που έχει γράψει τη δική του ιστορία ως πρόεδρος του Δευκαλίωνα Κρανιάς (από τη μεγάλη αγάπη του για την ομάδα έδωσε και στον γιο του το όνομα) και διοικητικός της ΕΠΣΛ. Η προσφορά του στον αθλητισμό της περιοχής είναι μεγάλη, αφού από τη στιγμή που έφυγε από την ομάδα, αυτή σταμάτησε να υφίσταται…
Το Μουντιάλ αγωνιστικά θα έχει επίσης λαρισινό χρώμα, καθώς όταν όλος ο πλανήτης θα βλέπει τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης μεταξύ Κατάρ-Εκουαδόρ ο ανιψιός του Θανάση Μπατσίλα (παιδί της αδελφής του, Κατερίνας) και εγγονός του Κώστα Μπατσίλα, επίσης Κωνσταντίνος (ηλικίας 12 χρονών με το πλήρες όνομα Κωνσταντίνος Μουσεμελίδης), θα δώσει την μπάλα για το εναρκτήριο λάκτισμα της διοργάνωσης.
Μάλιστα, ο νεαρός έκανε μια πρόβα στα γήπεδα του Κατάρ όπου είδε από κοντά και τον Χάμες Ροντρίγκες, τον Κολομβιανό, που υπέγραψε στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ. Φωτογραφήθηκε όλη η οικογένεια όταν πήγαν να τον δούνε αγωνιζόμενο.
Η Λάρισα, και συγκεκριμένα η Κρανιά, θα δώσει δυναμικό «παρών» στο Μουντιάλ του Κατάρ… Διοικητικά με τον Θανάση Μπατσίλα και αγωνιστικά με τον Κωνσταντίνο Μπατσίλα…

Του Σωτ. Κέλλα

Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article