Ελασσόνα

Ελασσονίτης έβαλε αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας και την …πλήρωσε 6 χιλιάρικα!

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και άγνωστων, μέχρι στιγμής, ατόμων, για απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος ημεδαπού άνδρα.

Την 26-06-2021, άνδρας, εμφανιζόμενος ως αγοραστής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα σχετικά με αγγελία πώλησης δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά αυτής. Προκειμένου να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προκαταβολή, ζήτησε από τον παθόντα τον τραπεζικό του λογαριασμό και τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας που είναι συνδεδεμένη σε αυτόν. Ο παθών, του γνωστοποίησε τα προαναφερόμενα στοιχεία, καθώς και τους κωδικούς που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο.

Ακολούθως, ο δράστης τον παρέπεμψε σε δήθεν συνεργάτη του, οδηγό μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος του ανέφερε ότι την 28-06-2021 θα παραλάμβανε τη μοτοσικλέτα και ο παθών θα του έδινε το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο παθών διαπίστωσε ότι μεταφέρθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των -6.200- ευρώ σε λογαριασμό του ημεδαπού δράστη, ενώ έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία με τους δράστες.

Previous ArticleNext Article