Λάρισα

Εισαγγελική έρευνα για λαρισαϊκή εταιρεία γερανών – Εναπόθεσε συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο Κουλούρι

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας σχετικά με το έργο εταιρείας γερανών – μεταφορών της Λάρισας, μηχανήματα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για την εναπόθεση των συντριμμιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών στο Κουλούρι.

Την παρέμβαση της διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκάλεσε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Τα μυστήρια του μπαζώματος και οι επιτήδειοι» (5/3/2024), δημοσίευμα στο οποίο μεταξύ άλλων περιγράφονται οι διαδικασίες κάτω από τις οποίες η λαρισαϊκή εταιρεία ανέλαβε και υλοποίησε το έργο, όταν σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο συστάθηκε εκ των υστέρων, ένα μήνα μετά την εκτέλεση του έργου. Με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, στο πλαίσιο του δημοσιεύματος, να μεταφέρει τις θέσεις του.

Να διευκρινιστεί πως η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) της Λάρισας, σύμφωνα και με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτέλεσε μία από τις συνολικά πέντε εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε έργο με αφορμή τις «κατεπείγουσες επεμβάσεις στο δυστύχημα των Τεμπών την 01/03/2023». Ειδικότερα ανέλαβε το έργο «Χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου στον χώρο του οικοπέδου του ΟΣΕ στο Κουλούρι» (προϋπολογισμού 178.560 ευρώ), δηλαδή τα μηχανήματα έργου της λαρισαϊκής εταιρείας απασχολήθηκαν για την εναπόθεση των συντριμμιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα (φωτ.) και όχι στο τόπο της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα κληθεί να διερευνήσει τη βασιμότητα των διαλαμβανομένων στο δημοσίευμα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article