Ελασσόνα

«Έφυγε» ο πρώην κοινοτάρχης Καρυάς Ελασσόνας Νικόλαος Δάσσιος

«Έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή, πλήρης ημερών σε ηλικία 93 χρόνων, ο πρώην κοινοτάρχης της Καρυάς Ελασσόνας Νικόλαος Γ. Δάσσιος.
Ο «απόμαχος» αυτοδιοικητικός, ανήσυχο πνεύμα και άτομο με πρωτοπόρες ιδέες, δραστήριος, ασχολήθηκε με τα κοινά, εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού του Δάσους Ανήλιο Καρυάς. Θήτευσε πρόεδρος της Κοινότητας Καρυάς Ελασσόνας από το 1991 έως το 1994, επιτελώντας σημαντικό έργο για την εύρυθμη λειτουργία της ορεινής Κοινότητας του Νομού Λάρισας. Ένα από τα έργα, που έφεραν τη «σφραγίδα» του, ήταν η εξόρυξη νέαςυδρευτικής γεώτρησης πάνωαπό τονΆγιο Ελευθέριο, με το νερό της οποίας εμπλουτίστηκε το Υδραγωγείο της περιοχής και μετριάστηκε κατά πολύ το οξυμένο πρόβλημα ύδρευσης, που αντιμετώπιζε τότε η κοινότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αφήνει πίσω την κόρη του Καίτη(νηπιαγωγό) με την οικογένεια της, ενώ ευτύχησε να χαρεί και δύο εγγονές. Συχνά πυκνά δεν έκρυβε την αγάπη του για την Καρυά και τους ανθρώπους της.
Το τελευταίο «αντίο» στον δραστήριο πρώην κοινοτάρχη της Καρυάς είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στο Κοιμητήριο της γενέτειρας του Καρυάς.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Previous ArticleNext Article