Λάρισα

Ε. Λιακούλη: “Η πυξίδα της Κυβέρνησης έχει σαφή κατεύθυνση: τους εκλεκτούς και ισχυρούς”

Στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της αναλυτικής της παρέμβασης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Η πανδημία δείχνει ξανά τα “δόντια” της απειλητικά. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και η  μακάβρια λίστα των νεκρών μεγαλώνει κατά δεκάδες καθημερινά. Επιπλέον 49 συνάνθρωποί μας ξεψύχησαν χθες και προστέθηκαν στους συνολικά 27.392 συμπολίτες μας που έχουν σβήσει χτυπημένοι από τον ιό.

Η Κυβέρνηση, ενώ οι ευθύνες της παραμένουν βαριές, εμφανίζεται χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Τα μηνύματα εφησυχασμού, εντάσσονται στην επικοινωνιακή διαχείριση που χαρακτηρίζει συνολικά τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Όλα τα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ παραμένουν σε αδιέξοδο και τα κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

– Τι πράξατε, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, για την υποστελέχωση που έχει οδηγήσει το προσωπικό στα όρια της εξάντλησης;

– Τι κάνατε για την αναβάθμιση των απαρχαιωμένων υποδομών και του παρωχημένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που δημιουργούν “τριτοκοσμικές” συνθήκες για προσωπικό και ασθενείς, ιδίως στην περιφέρεια;

– Τι σας εμποδίζει να αποδεχτείτε την Τροπολογίατου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που σας καταθέσαμε σήμερα για    16η    φορά, για να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλοι οι εργαζόμενοι που, με κίνδυνο της δικής τους υγείας,προσφέρουν τα μέγιστα στο ΕΣΥ;

– Τι πρωτοβουλίες αναλάβατε για να θωρακίσετε το ΕΣΥ, ώστε να υπηρετεί την κοινωνία με συνθήκες σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

– Τι θα γίνει με την αδιαφάνεια και το “τρελό πάρτι” των εκατομμυρίων αναθέσεων, ελέω covid, που συνεχίζεται;

– Τι κινήσεις ενημέρωσης και πειθούς εφαρμόζετε για την αφύπνιση και εμβολιαστική θωράκιση όσων ακόμα εμμένουν στην άρνηση του εμβολίου;

Δύο χρόνια πανδημίας δεν στάθηκε ικανή να διδάξει το παραμικρό. Δεν μπόρεσε να κάμψει τις παρωπίδες της Ν.Δ., που λειτουργεί μονόπλευρα υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Για εσάς η υγειονομική κρίση αποτέλεσε το “γήπεδο”, όπου παίζετε μόνο το σύστημα των παρεκκλίσεων υπέρ των αρεστών.

Μόνο που οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι παιχνίδι.Και φθάνει σύντομα η στιγμή, που ο Ελληνικός Λαός θα σας βγάλει “κόκκινη κάρτα”.

Γιατί αυτός ο Λαός που πλήρωσε το “μάρμαρο” των δικών σας ευθυνών στο πεδίο της υγειονομικής κρίσης, πληρώνει σήμερα ξανά το “μάρμαρο” την κρίσης της ακρίβειας και της διαφαινόμενης επισιτιστικής κρίσης.

Αντιμέτωπος πάλι με κυβερνητικούς δισταγμούς και αμφιθυμίες,με την κυβερνητική πυξίδα να έχει κολλήσει στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λίγων και εκλεκτών.

Το 75% των πολιτών, σύμφωνα με απανωτές μετρήσεις, θεωρεί ότι τα μέτρα για την ακρίβεια βοήθησαν καθόλου ή λίγο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η πανδημία και οι σύγχρονες κρίσεις επανέφεραν στο προσκήνιο τις διαχρονικές αρχές και αξίες της Σοδιαλδημοκρατίας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οραματίστηκε και έκανε πράξη το ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιθέσεις απαξίωσης, απέδειξε την ανθεκτικότητά του.

Μέσα από τον ανθρώπινο πόνο, την απόγνωση, την ανασφάλεια και το φόβο, αναδείχθηκε η σημασία του Κοινωνικού Κράτους, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της εξάλειψης των ανισοτήτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επέλεξε να προτάξει την Υγεία, ξεκινώντας την Κυριακή με αυτήν,  τα θεματικά περιφερειακά συνέδριά μας ανά την Ελλάδα.

Η αξιοπρέπεια των πολιτών, η αξιοπρέπεια σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης ύπαρξης, για την Παράταξή μας, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα.  Αυτή θα υπηρετήσουμε με αυταπάρνηση ».

Previous ArticleNext Article