Ελλάδα

8 αλήθειες για την κατσαρίδα που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Ναι, είναι γεγονός. Η Άνοιξη ήρθε και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν καθημερινά. Μαζί με τις θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα επίπεδα υγρασίας. Είναι γνωστό ότι οι κλιματολογικές συνθήκες – συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας – επηρεάζουν άμεσα την αύξηση των πληθυσμών της κατσαρίδας στη φύση.

του Λευτέρη Φουρκιώτη Ιδιοκτήτη & Διευθυντή της Puerta Απεντόμωσης στη Λάρισα

Όμως, ποιες είναι οι 8 αλήθειες για την κατσαρίδα που θα σε αφήσουν με ανοιχτό το στόμα;

  1. Οι επιστήμονες τις θεωρούν από τους πιο ανθεκτικούς οργανισμούς στον πλανήτη καθώς αντέχουν ένα μήνα χωρίς τροφή και 45 λεπτά χωρίς αέρα.
  2. Αντέχουν 6 έως 15 φορές περισσότερη ακτινοβολία από τον άνθρωπο – αυτός είναι βασικά ο λόγος που λένε οι επιστήμονες ότι σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής ίσως είναι οι μόνες που θα αντέξουν.
  3. Η αναπαραγωγή τους σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ακόμη και χωρίς γονιμοποίηση
  4. Ένα ζευγάρι ενηλίκων και οι απόγονοί τους μπορούν να αφήσουν μέχρι και 10.000 απογόνους σε ένα χρόνο όταν οι συνθήκες ευνοούν.
  5. Δεν πεθαίνουν με ένα απλό πάτημα καθώς τις αφήνει τραύματα που γρήγορα επουλώνονται αλλά μόνο με τη σύνθλιψη.
  6. Αντέχουν βάρος 300 – 900 φορές – ανάλογα το είδος – παραπάνω από το βάρος τους.
  7. Ζουν από 10 έως 20 μέρες χωρίς κεφάλι.
  8. Έχουν δύο εγκεφάλους, ο ένας μπροστά στο κεφάλι και ο άλλος στο πίσω μέρος.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η εξόντωση της κατσαρίδας δεν μπορεί να γίνει. Συνεπώς, μιλάμε μόνο για τον περιορισμό του πληθυσμού στους χώρους που παρεμβαίνουμε κάνοντας Απεντόμωση.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατσαρίδα έχει την ικανότητα να μεταλλάσσει συχνά τις διατροφικές της συνήθειες. Επίσης, αποκτά αντοχή σε ορισμένες δραστικές ουσίες φαρμάκων καθώς, λόγω της συχνής χρήσης, συνηθίζει ο οργανισμός. Με βάση τα παραπάνω, η Puerta Απεντόμωση, συχνά πυκνά, αλλάζει τις δραστικες ουσίες των φαρμάκων που χρησιμοποιεί και με έμφαση πάντα στην τροφοελκυστικότητα πετυχαίνει το τέλειο αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Απρίλης ήρθε και ήδη η Απεντομωτική περίοδος ξεκίνησε.

Το ερώτημα είναι: Τι πρέπει να κάνω για να μη δω κατσαρίδες; Αν θέλεις να μην δεις κατσαρίδες θα πρέπει να εκτελέσεις προληπτικά Απεντόμωση και όχι αφού τις δεις. Μόνο έτσι μπορείς να διατηρήσεις χαμηλά τα επίπεδα ανάπτυξης των πληθυσμών της κατσαρίδας.

Previous ArticleNext Article