Λάρισα

Ε. Λιακούλη  : «Η Ανθρωπιά, νικά τη φθορά !»

Μήνυμα για την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, εξέδωσε η Γραμματέας της Κ. Ο.  του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής του νομού Λάρισας, Ευαγγελία  Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :

«Γιορτάζουμε σήμερα τη μνήμη των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας και των Γραμμάτων, των Τριών Ιεραρχών. Η ημέρα αυτή αποτελεί γιορτή της Παιδείας, γιορτή των Δασκάλων, των μαθητών αλλά και των γονέων,  που από κοινού πορεύονται στο δρόμο της Γνώσης και της Αρετής.

Οι Τρείς Ιεράρχες , με ευρυμάθεια πνεύματος, σοφοί διδάσκαλοι, ρήτορες και συγγραφείς, προσέφεραν τα μέγιστα στα Γράμματα, διαθέτοντας ολόκληρη την περιουσία τους για αυτά. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να σπουδάσουν στις πιο φημισμένες σχολές της εποχής τους και να αποκτήσουν σημαντικές θέσεις, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Με τη στάση ζωής τους, αποτέλεσαν «καταφύγιο» για τον απλό, τυραννισμένο, φτωχό και πολλές φορές περιθωριοποιημένο λαό, ενώ το ανθρωπιστικό τους έργο, παραμένει παράδειγμα μέσα στους αιώνες , αφού αποτελεί τη σφραγίδα της  επικράτησης των κοινωνικών αξιών,  όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η αδελφοσύνη.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με όλη την οικουμένη να κλυδωνίζεται από την παρατεταμένη πανδημία, θρηνώντας καθημερινά εκατόμβες νεκρών, με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά  αδιέξοδα, το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών έρχεται να μας θυμίσει ότι η   Αγάπη για την Παιδεία και τον Συνάνθρωπο, είναι το σημαντικό αντιστάθμισμα στη φθορά  .

Αδιαφιλονίκητο χρέος όλων μας, να αποτελέσουμε συνεχιστές του σπουδαίου έργου τους και να μείνουμε σταθεροί στην Αγάπη και στην Ανθρωπιά, που Εκείνοι δίδαξαν»

Previous ArticleNext Article