Λάρισα

Ε. Λιακούλη: «Άμεση στήριξη και γενναία κίνητρα για τους καστανοπαραγωγούς»

Παρέμβαση με χαιρετισμό στη γιορτή κάστανου της Κοινότητας Καρύτσας, απέστειλε η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η φετινή “γιορτή κάστανου”, δυστυχώς, διεξάγεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία ανασφάλειας, προβληματισμού, έως και απόγνωσης. Η ενεργειακή κρίση και οι αλματώδεις ανατιμήσεις, εξανεμίζουν τα αγροτικά εισοδήματα και συνθλίβουν τις προσπάθειες των παραγωγών. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, προχώρησα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας στη Βουλή Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ειδικά για τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών.

Η άμεση στήριξη της παραγωγής κάστανου, είναι απολύτως αναγκαία και αποτελεί καθήκον της Πολιτείας να μεριμνήσει το συντομότερο. Παράλληλα, χρειάζεται “στροφή 180 μοιρών” στον τρόπο που το Κράτος αντιμετωπίζει τους πολίτες της υπαίθρου, σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε την Αγροτιά στην προμετωπίδα των δράσεών μας. Νοιαζόμαστε για το μόχθο σας και προτείνουμε έναν διαφορετικό δρόμο, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, στο εναλλακτικό Σχέδιο προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης που έχουμε επεξεργαστεί.

Για εμάς, ο αγροτικός κόσμος και τα χωριά μας είναι στην 1η γραμμή προτεραιότητας. Αξίζετε μια ποιοτική και αξιοπρεπή καθημερινότητα και γενναία κίνητρα για να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα χώματά σας, αλλά και για γίνει ξανά το αγροτικό επάγγελμα ελκυστικό στη νέα γενιά.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, θα ήθελα να συγχαρώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο “Καλυψώ” και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρύτσας για τη διοργάνωση της γιορτής κάστανου.

Εύχομαι στους συμμετέχοντες και σε όλους όσοι τοπικά δραστηριοποιούνται στο πεδίο της παραγωγής κάστανου, του χρόνου να εορτάσουμε με υγεία σε ένα ευμενέστερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αναπτυξιακής αφύπνισης του Τόπου μας

Previous ArticleNext Article