Ελασσόνα

Δράμα για Ελασσονίτη: Έβαλε αγγελία να πουλήσει βυτία νερού για 300 ευρώ και του άρπαξαν περίπου 10 χιλιάδες

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας. Ειδικότερα, την 31-07-2021, δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα και με το πρόσχημα αγοράς τριών δεξαμενών νερού (βυτίων) έναντι του χρηματικού ποσού των -300- ευρώ, στο πλαίσιο αγγελίας που ανήρτησε ο παθών σε ιστοσελίδα,  τον προέτρεψε να μεταβεί σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) τραπεζικού υποκαταστήματος όπου με διάφορα προσχήματα κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει συνολικά -6.000- ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως αγοραστής, επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον παθόντα και με το πρόσχημα ότι ήθελε να διορθώσει το λάθος που έγινε και να του επιστρέψει αμέσως -10.000- ευρώ, κατάφερε να τον πείσει να καταβάλει με έμβασμα ακόμη -3.900- ευρώ, μέσω διαδικτυακής τραπεζικής συναλλαγής.

Όπως εξακριβώθηκε, δράστες της απάτης και αποδέκτες των επίμαχων συναλλαγών τυγχάνουν αφενός ο άνδρας, των -6.000- ευρώ και αφετέρου η γυναίκα, των -3.900- ευρώ

Previous ArticleNext Article