Λάρισα

Δωρεάν εξετάσεις τεστ ΠΑΠ στην Αιγάνη του Δ. Τεμπών

Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γόννων στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας διοργανώνει δωρεάν εξετάσεις για τον ετήσιο έλεγχο ΤΕΣΤ Παπανικολάου στον χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Αιγάνης.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2495350000 εργάσιμες ημέρες και ώρες. Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Ιατρείο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων).

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, είναι ο τρίτος πιο διαδεδομένος καρκίνος στον κόσμο και μάλιστα ο δεύτερος, μετά τον καρκίνο μαστού, πιο κοινός και κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες των αναπτυσσόμενων χωρών. Περίπου 200.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη νόσο. Περίπου 40 γυναίκες πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ευρώπη από αυτόν τον τύπο καρκίνου. Το τεστ-Παπ είναι μια από τις σημαντικότερες και πλέον απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, που σώζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές.

Ημέρα έναρξης για Test Pap είναι στις 26/09/22 και ακολουθούν και άλλες ημέρες, όπως: 28/09, 03/10 και 05/10 με ώρες λειτουργίας κατόπιν ραντεβού.

Previous ArticleNext Article