Ελασσόνα

Διονύσης Κουρομπίνας: Ο ρόλος του ιστορικού Κέντρου Υγείας Ελασσόνας στην επιδημία

‘’Ο ρόλος του ιστορικού Κέντρου Υγείας Ελασσόνας στην επιδημία, πως θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά ο Δήμος Ελασσόνας και το ατυχές παράδειγμα προς αποφυγή του συντονισμού στο Λιβάδι.΄΄
Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας αποτελεί το 2ο σε μέγεθος εμβολιαστικό κέντρο στον Νομό Λάρισας μετά το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το προσωπικό του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του, έχοντας πλέον περίπου 2 χρόνια να πάρει άδειες και ρεπό με κανονική ροή!
Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εισήγηση μου σχετικά με την βοήθεια που μπορεί να παρέχει ο Δήμος Ελασσόνας στο Κέντρο Υγείας είχα επισημάνει την ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια.
Πρόσφατα ο Δήμος μας πήρε κάποιες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας οι οποίες πραγματικά κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτές πρέπει εμπράκτως να στηριχθούν.
Ο Δήμος μας στην τελευταία του οικονομική αναμόρφωση προχώρησε στην παροχή τέντας με χρησιδάνειο αξίας περίπου 1000 ευρώ για να καλύπτονται από τα καιρικά φαινόμενα οι δημότες που περιμένουν για Rapid tests.
Αυτό φυσικά δεν αποτελεί ουσιαστική βοήθεια στο Κ.Υ. Ελασσόνας ούτε στους δημότες μας.
Αν θέλουμε να μιλάμε για ουσιαστική βοήθεια και να μην εθελοτυφλούμε, κατά την γνώμη μου πρέπει άμεσα να ο Δήμος να κάνει τις εξής παρεμβάσεις για το Κέντρο Υγείας:
• Διερεύνηση τρόπου ενίσχυσης με προσωπικό το οποίο θα δρα έστω επικουρικά.
• Ενίσχυση με όχημα και εξοπλισμό.
• Ανοιχτή επικοινωνία με την 5Η Υ.Π.Ε. για να μην υπάρχουν αρρυθμίες στον συντονισμό των εμβολιασμών οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και του προσωπικού όπως είδαμε στο Λιβάδι.
• Όταν υπάρχει κρούσμα σε σχολείο να πηγαίνει ειδικό κλιμάκιο κατά τόπους και όχι να συνωστίζονται μαθητές στο προαύλιο του Κ. Υγείας με κίνδυνο να κολλήσουν μεταξύ τους ή ακόμη και να αρρωστήσουν λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών.
• Δεν έχουν όλοι οι γονείς την οικονομική δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους από τα χωριά στο Κέντρο Υγείας, θα μπορούσε ο Δήμος να συνεργαστεί με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Με τιμή
Κουρομπίνας Διονύσης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας
Previous ArticleNext Article