Ελασσόνα

Διακήρυξη της Δ.Α.Σ. ενόψει των αρχαιρεσιών του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

Στις 14 μέχρι και τις 17 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και Ε.Ε, καθώς και για αντιπρόσωπους στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σε μία περίοδο που οι επιπτώσεις από τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης αποτυπώνονται με την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, οι συνάδελφοι μας στο εμπόριο, στην εστίαση, στις αποθήκες, στα γραφεία, αυτοί που δουλεύουν σε μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων αλλά και σε μικρότερες, ζούμε στο πετσί μας, τις συνέπειες των αντεργατικών μέτρων. Η κακοπληρωμένη εργασία, η κατάργηση του 8ωρου, το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων, ο νομοθετημένος κατώτερος μισθός, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η μείωση του ελευθέρου χρόνου κυριαρχούν την εποχή που ζούμε και δεν είναι πρόοδος όπως κάποιοι θέλουν να το εμφανίσουν.

Πρόοδος σήμερα είναι να μπορεί να ζει καλύτερα η εργατική οικογένεια, να δουλεύει 7ωρο-5ήμερο, να έχει ελεύθερο χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος η οποία πηγάζει από την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, που επιτρέπει να παράγεται πολύ περισσότερος πλούτος με λιγότερο ιδρώτα και χρόνο εργασίας από τους εργαζόμενους.

Όμως παρά το γεγονός ότι δίπλα μας μεγαλώνει ο παραγόμενος πλούτος από την εργασία μας, καλούμαστε να ζήσουμε με τα ελάχιστα, να συνηθίσουμε τα ψίχουλα, να αποδεχτούμε τα λιγότερα, να δεχτούμε σαν αγάλματα την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας. Να ξεχάσουμε τις ΣΣΕ, να πέσει ο πήχης των απαιτήσεων στο ελάχιστο δυνατό χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς σταθερό χρόνο εργασίας. Να συμβιβαζόμαστε με τα χρέη, να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα από τα άλματα στην ακρίβεια.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Είναι ανάγκη να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να στήσουμε τείχος προστασίας στα δικαιώματα μας, να προστατεύσουμε τη λειτουργία των σωματείων και τη συνδικαλιστική δράση, να αναχαιτίσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, να μην περάσουν «στα μουγκά» τα νέα μέτρα, να σημάνει η σειρήνα της αντεπίθεσης στους χώρους δουλειάς. Μπήκαν από την πρώτη στιγμή μπροστά μέσα σε συνθήκες πανδημίας για να μην βάλει κανένας εργαζόμενος σε κίνδυνο την υγεία του, να παρθούν μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Πρωτοστάτησαν για να οργανωθούν οι ημέρες δράσης, οι παρεμβάσεις στα super market, ώστε να γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους εργασίας, να γίνουν γνωστά τα πρωτόκολλα της διασποράς του ιού που εφάρμοζε η εργοδοσία από το 1ο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, καμία εμπιστοσύνη και ανοχή στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στις γραμμές του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας που βρίσκονταν ως σήμερα στο «κεφάλι» του Σωματείου μας (ΕΑΚ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Είναι οι δυνάμεις που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην συνεδριάσει το Δ.Σ τα προηγούμενα τρία χρόνια επικαλούμενοι τον κορονοϊό, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και συλλογικής διαδικασίας. Είναι δυνάμεις συμβιβασμένες, εργοδοτικές, στο πλευρό της πέρα για πέρα ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, που βάζουν πλάτη να περνάει ο αντεργατικός οδοστρωτήρας των εκάστοτε κυβερνήσεων, που θεωρούν τα σωματεία «τσιφλίκια» τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνδικαλιστική τους επιβίωση.

Εμείς οι υποψήφιοι της ΔΑΣ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένα μαζικό, ενωτικό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, ικανό να αντιμετωπίσει όλους τους νόμους της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, προσπερνώντας την αφωνία της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ) της προηγούμενης διοίκησης του Σωματείου μας.

Σας καλούμε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω για να δυναμώσει ο ταξικός πόλος στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας. Να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε τις δυνάμεις της ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ σε αυτόν το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο αγώνα. Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τα πράγματα, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Για να γίνει νόμος το δικιό μας!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΔΑΣ

Previous ArticleNext Article