Ελασσόνα

Δημήτρης Λάλος: Ο «Μαθιός» της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» που κατάγεται από την Κρανιά Ελασσόνας

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λάλος είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα τον τελευταίο καιρό, στο χώρο της υποκριτικής και όχι μόνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός» όπου υποδύεται τον «Μαθιό», ωστόσο πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Εκτός των άλλων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου «Επί Κολωνώ» αλλά και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στη Γερμανία, ωστόσο έλκει την καταγωγή του από την Κρανιά Ελασσόνας.

Σήμερα είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Έλενα Μαυρίδου και έχουν μια κόρη. Το εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται στο προσκήνιο της υποκριτικής από το 2000, αλλά οι ρόλοι του τα τελευταία χρόνια στον «Σιωπηλό δρόμο» του Mega και κυρίως στον «Σασμό» του Alpha, τον έβαλαν μέσα σε κάθε σπίτι, κάνοντάς τον ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα για το 2022. Ο ίδιος, για την επιτυχία του «Σασμού» έχει πει ότι «η ιστορία είναι που εξιτάρει τον κόσμο, τον ενεργοποιεί να συμμετάσχει και να γίνει κοινωνός», ενώ για τον «Μαθιό» ότι «είναι ένας σκοτεινός χαρακτήρας και πολυδιάστατος» και αυτό ακριβώς είναι που τον εξιτάρει.

«Οφείλουμε να αντιληφθούμε τον πλανήτη σαν μια κοινή πατρίδα. Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δωρεάν κοινωνικές παροχές σε υγεία και παιδεία παντού, να έχουμε όλοι ισότιμη πρόσβαση σε αγαθά».

Ο Δημήτρης Λάλος πιστεύει πολύ στον άνθρωπο ως είδος: «Οφείλουμε να αντιληφθούμε τον πλανήτη σαν μια κοινή πατρίδα. Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δωρεάν κοινωνικές παροχές σε υγεία και παιδεία παντού, να έχουμε όλοι ισότιμη πρόσβαση σε αγαθά». Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα προσώπων έχει να κάνει ξεκάθαρα με την τηλεόραση. Η ιστορία έχει δείξει ότι μια μεγάλη επιτυχία της τηλεόρασης κάνει κάποιον αναγνωρίσιμο παντού πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα.

Ο ίδιος έχει πει σχετικά μ’ αυτό ότι «η τηλεόραση είναι λίγο σαν τον ήλιο, μπορεί να σε κάψει ή μπορεί να κάνεις ένα ωραίο μαύρισμα και να μην σε τσιμπάνε τα κουνούπια». Τέλος, σχετικά με τον τόπο καταγωγής του, την Κρανιά Ελασσόνας ο Δημήτρης Λάλος την επισκέπτεται όποτε μπορεί, όχι τόσο συχνά τελευταία λόγω των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι «Κατάγομαι από την Κρανιά Ελασσόνας, δεν πρέπει να ξεχνάμε την καταγωγή μας». Οι Κρανιώτες από την άλλη δηλώνουν περήφανοι για τον ηθοποιό όχι μόνο για το σημαντικό έργο του και την προσφορά του στις Τέχνες, αλλά και για το ήθος του.

prosopa.net

Previous ArticleNext Article