Λάρισα

Διεθνείς Ορεινοί Ποδηλατικοί Αγώνες στο Δήμο Τεμπών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τεμπών και του ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. Τεμπών διοργάνωσαν τους Διεθνείς Ορεινούς Ποδηλατικούς Αγώνες Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  για την αγωνιστική περίοδο 2023, στις κατηγορίες  Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων και Μάστερς στο Νομό της Λάρισας.

Οι  Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη  Κοινότητα Σπηλιάς του Δήμου Τεμπών, το Σάββατο (29-04-2023) και ώρα 13:30 ́ μ.μ.  και την Κυριακή (30-04-2023) και ώρα 10:00 ́ π.μ., με την επωνυμία “HELLENIC XCE SERIES 2023” στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων και Μάστερς και “HELLENIC XCO CUP 2023” (ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ XCO) στις κατηγορίες Ανδρών Elite/U23, Γυναικών Elite/U23, Εφήβων Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων και Μάστερς. Στους συγκεκριμένους  ποδηλατικούς αγώνες διεθνούς εμβέλειας έλαβαν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό,  όπως από τη Ρωσία.

Στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος απένειμε μετάλλια στις νικήτριες και στους  νικητές των αγώνων. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απένειμαν μετάλλια στις νικήτριες και στους νικητές ο  θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού  της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Καλαμπάκας, ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης, ο κ. Κώστας Δοξαράς, μέλος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκος Σελήνης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών       ανέφερε τα παρακάτω:

«Η διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών ποδηλατικών αγώνων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή  για το Δήμο μας. Ως δημοτική Αρχή μέλημά μας και επιθυμία μας είναι η διοργάνωση αντίστοιχων αθλητικών οργανώσεων και σε άλλα αθλήματα. Στόχος μας είναι τα παιδιά του Δήμου μας να έλθουν πιο κοντά στον αθλητισμό, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την αγαστή συνεργασία. Ακόμη, ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου κ. Σάββα Τσοπούρογλου για την επιλογή και υποστήριξη να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες στο Δήμο μας. Έχουμε αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε, να στηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε με ασφάλεια, αγώνες τέτοιας εμβέλειας. Επίσης, ευχαριστώ θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ακόμη ευχαριστώ το ΕΚΑΒ Λάρισας για τη σημαντική συνεισφορά και συμβολή τους στη περισυλλογή των αθλητών, εξαιτίας των ξαφνικών πτώσεων από το ποδήλατο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Γιάννη Γούλα. Επίσης, να ευχαριστήσω όλες τις ποδηλάτισσες και τους ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα και να συγχαρώ τις νικήτριες και τους νικητές των αγώνων. Εύχομαι σύντομα να πραγματοποιηθούν και πάλι ποδηλατικοί αγώνες στα όμορφα μέρη του δήμου μας, δίνοντας τη δυνατότητα στις ποδηλάτισσες και τους ποδηλάτες, εκτός των αγωνισμάτων, να  απολαύσουν και τις ομορφιές του τόπου μας».

Previous ArticleNext Article