Κόσμος

Διασώθηκε η μοναχικότερη προβατίνα

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει τα νέα της μοναχικότερης προβατίνας της Βρετανίας, η οποία διασώθηκε στις αρχές του μήνα από μια ομάδα αγροτών.

Η προβατίνα με το όνομα Φιόνα είχε παγιδευτεί σε μια απόμερη παραλία στα Highlands της Σκοτίας, στη βάση ενός γκρεμού στην περιοχή Cromarty Firth, για τουλάχιστον δύο χρόνια. Μια φιλοζωική οργάνωση της περιοχής είχε κρίνει την επιχείρηση διάσωσης “εξαιρετικά πολύπλοκη”. Παρόλα αυτά, πέντε αγρότες κατάφεραν τελικά να την τραβήξουν πάνω σε μια απόκρημνη πλαγιά, με στόχο να την παραδώσουν σε μία φάρμα.

Η επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε από έναν κουρέα προβάτων από το Ayrshire, τον Cammy Wilson, και από έναν παρουσιαστή του BBC ο οποίος είχε μάθει για την περιπέτεια της Fiona από τις ειδήσεις. Μιλώντας σε ένα video στο Facebook, ο Wilson δήλωσε ότι η Φιόνα διασώθηκε σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ήταν καλοθρεμμένη, αλλά το μαλλί της ήταν ακούρευτο και τεράστιο, φτάνοντας στο σημείο να ακουμπά το έδαφος.

Η Jillian Turner ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε την προβατίνα πριν δύο χρόνια, ενώ έκανε κανό στην παραλία του Sutherland. Στην αρχή, υπέθεσε ότι το πρόβατο θα κατόρθωνε να επιστρέψει μόνο του στον τόπο διαμονής του. Όταν, όμως, ξανάκανε την ίδια διαδρομή σχετικά πρόσφατα, ξαναείδε το απομονωμένο ζώο στο ίδιο σημείο και πανικοβλήθηκε. Θεώρησε απίστευτο το γεγονός ότι το πρόβατο είχε παραμείνει στο ίδιο σημείο για τόσο καιρό, και περιέγραψε το πώς το ζώο ακολούθησε μέχρι εκεί που μπορούσε την ομάδα ανθρώπων που έκαναν kayak, πηδώντας από τον ένα βράχο στον άλλο και ζητώντας βοήθεια.

“Για ένα ζώο κοπαδιού αυτό πρέπει να είναι βασανιστήριο, κι έμοιαζε απελπισμένη να επικοινωνήσει μαζί μας στις δύο περιπτώσεις που την προσπεράσαμε,” είπε η Turner, η οποία είχε προσπαθήσει να στείλει βοήθεια επικοινωνώντας – ανεπιτυχώς – με διάφορους φορείς.

Η Φιόνα δεν είναι πια η μοναχικότερη προβατίνα στην Σκοτία. Έχει πολλούς ανθρώπους που την φρόντισαν και νοιάζονται για κείνη, και φαίνεται να προσαρμόζεται στη νέα της ζωή περίφημα. Το κουρεμένο μαλλί της προορίζεται για μια φιλανθρωπική δημοπρασία.

topetmou.gr

Previous ArticleNext Article