Λάρισα

Δεκάδες αιτήσεις υποψηφίων όλων των δήμων και της Περιφέρειας στο Πρωτοδικείο Λάρισας για επανακαταμέτρηση σταυρών – Το χωριό που χωρίστηκε… στα δύο

Δεκάδες ήταν οι αιτήσεις, στην πλειοψηφία τους υποψήφιων συμβούλων, που υποβλήθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Λάρισας προκειμένου να γίνει επανακαταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Σύμβουλοι συνδυασμών της Περιφέρειας, αλλά και συνδυασμών του συνόλου σχεδόν των Δήμου του Νομού, καταφεύγουν στο Πρωτοδικείο Λάρισας ζητώντας να μετρηθούν εκ νέου τα ψηφοδέλτια προκειμένου να ελέγχουν τη σταυροδοσία, έλεγχος που θα οριστικοποιήσει την τελική κατάταξη στο ψηφοδέλτιο, ενδεχομένως και την εκλογή. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία

Αιτήσεις επανακαταμέτρησης κατατέθηκαν ωστόσο και από δύο επικεφαλής συνδυασμών, τον νυν και εκ νέου δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου Αθανάσιο Αμάρι Σάμερ, ο οποίος ηττήθηκε στις επαναληπτικές εκλογές από τον συνυποψήφιό του, Αστέριο Τσικριτσή.

ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Ο κ. Γκουντάρας ζήτησε τη συνολική επανακαταμέτρηση σε τρία χωριά, του Μεγαλόβρυσου, της Ποταμιάς και του Σκλήθρου. Στο 16ο ΕΤ Αγιάς (Ποταμιά) ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου, Θεόδ. Ριζούλη έλαβε 106 ψήφους έναντι 101 ψήφων που έλαβε ο συνδυασμός του δημάρχου, Αντ. Γκουντάρα. Όπως και στο 36ο ΕΤ Αγιάς (Σκλήθρο) ο συνδυασμός Ριζούλη έλαβε 109 ψήφους έναντι 107 ψήφων που έλαβε ο συνδυασμός Γκουντάρα.

Εκεί όμως που υπήρξε ισοψηφία των δύο συνδυασμών, είναι το 12ο Ε.Τ. Αγιάς, στο Μεγαλόβρυσο. Με 461 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 336 κάτοικοι, βρέθηκαν 5 λευκά, κανένα άκυρο και 331 έγκυρα. Από αυτά, 15 ψήφους έλαβε ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θαν. Παπαποστόλου, ενώ από 158 ψήφους έλαβαν οι κ. Ριζούλης και Γκουντάρας. Η επανακαταμέτρηση στα τρία αυτά εκλογικά τμήματα ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι και – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – στα ΕΤ της Ποταμιάς και του Σκλήθρου δεν φαίνεται να υπάρχουν αξιόλογα ευρήματα. Αντίθετα στο ΕΤ Μεγαλόβρυσου εντοπίστηκαν ψηφοδέλτια που εκτιμάται ότι ενδεχομένως να ανατρέψουν την ισοψηφία. Ετσι εκκρεμεί πλέον η απόφαση που αναμένεται να λάβει ο κ. Γκουντάρας με την οποία θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της παράταξης.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Β’ ΓΥΡΟ

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στον Δήμο Τυρνάβου η πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Αθανάσιου Αμάρι Σάμερ φαίνεται να προσανατολίζεται τώρα στο ενδεχόμενο της αίτησης επανακαταμέτρησης των αποτελεσμάτων και του δεύτερου γύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» από την επανακαταμέτρηση του πρώτου γύρου προέκυψε ένας αριθμός ψηφοδελτίων που να μπορούν να αμφισβητηθούν από την πλευρά του κ. Αμάρι. Ωστόσο ο αριθμός αυτός (σ.σ. σχεδόν 30) των ψηφοδελτίων φαίνεται να απέχει από τα περίπου 44 ψηφοδέλτια που θα ήθελε η παράταξη για να καταθέσει ένσταση κατά του αποτελέσματος των εκλογών, ελπίζοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πάντως η οριστική απόφαση της παράταξης για τις επόμενες κινήσεις του κ. Αμάρι δεν έχει ληφθεί ακόμη, ενώ μέχρι αργά χθες δεν είχε κατατεθεί αίτηση επανακαταμέτρησης.

Όπως είναι γνωστό στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο συνδυασμός του κ. Αμάρι ήρθε πρώτος λαμβάνοντας 5.883 ψήφους (42,68%) έναντι 4.478 ψήφων (32,49%) που έλαβε ο συνδυασμός του κ. Τσικριτσή που αναδείχθηκε δεύτερος, αλλά δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 43% για να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Ετσι οι εκλογές επαναλήφθη σαν στις 15 Οκτωβρίου, με τον κ. Τσικριτσή να αναδεικνύεται τελικά νέος δήμαρχος Τυρνάβου λαμβά- νοντας 5.898 ψήφους (50,15%) και τον κ. Αμάρι Σάμερ να χάνει τις εκλογές μόλις για 35 ψήφους, καθώς έλαβε 5.863 ψήφους (49,85%).

onlarissa.gr-εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article