Λάρισα

Χρήστος Καπετάνος: «Οι Σαρακατσαναίοι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και μέσω των Συλλόγων μας, κρατάμε άσβεστο τον πυρσό της Παράδοσης και τον μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας»

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Συλλόγου Σαρακατσαναίων στη Λάρισα, παρευρέθηκε ο Λαρισαίος Σαρακατσάνος  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.

Την επιτυχημένη εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Νίκος Κατσαρός, και ένας εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας ο “Κατσαντώνης”, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην προσφορά του Συλλόγου στα 60 έτη της λειτουργίας του.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος τίμησε τους μουσικούς της εκδήλωσης, απονέμοντας τους αναμνηστικές πλακέτες και συγχαίροντας τους για την πολυετή προσφορά τους στην αναλλοίωτη συνέχεια της παράδοσης από γενιά σε γενιά.

«Οι Σαρακατσαναίοι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και μέσω των Συλλόγων μας, κρατάμε άσβεστο τον πυρσό της Παράδοσης και τον μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας. Οι Σύλλογοι και η ΠΟΣΣ μέσα από τις βιωματικές δράσεις, τους χορούς και τα τραγούδια μεταφέρουν τα ήθη και τα έθιμα εκατοντάδων ετών στους νεότερους, συμβάλλοντας στην αέναη διατήρηση τους στο χρόνο.

Ως μέλος σαρακατσάνικης οικογένειας, από πολύ μικρός ήρθα σε επαφή με την κουλτούρα και των τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων, γαλουχήθηκα και μεγάλωσα με τις αξίες και τα ιδανικά τους»,  δήλωσε ο Χρήστος Καπετάνος ενώ συνεχάρη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας ο “Κατσαντώνης” για την εξαιρετική επετειακή εκδήλωση, η οποία συνετέλεσε στην ανάμνηση των παλαιών και την γνωριμία των νεότερων με την Σαρακατσάνικη παράδοση.

Previous ArticleNext Article