Λάρισα

Χρήστος Καπετάνος: Άμεση η κινητοποίηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις πληγείσες περιοχές

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού μας. Η επόμενη μέρα μετά την πτώση των νερών βρίσκει τους αγρότες ανήμπορους μπροστά στο θέαμα των χαμένων περιουσιών τους.

Στην πρώτη γραμμή μαζί με τον ΕΛΓΑ που ξεκίνησε τις αυτοψίες για να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση των αγροτών,  βρίσκεται ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τα συνεργεία του να επισκέπτονται διάφορες περιοχές με διαφορετικές καλλιέργειες και να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα εδάφη. Οι οδηγίες τους προς τους αγρότες μας θα είναι καίριες για την επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα του Νομού μας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης με το βουλευτή ΝΔ Λάρισας κ. Χρήστο Καπετάνο επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής αγροτικές καλλιέργειες στη Γλαύκη του Δήμου Κιλελέρ.

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Καπετάνος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, παρευρέθηκαν με  τα συνεργεία του οργανισμού σε αυτοψίες που πραγματοποίησαν σε αγροτικά εδάφη του Νομού. Στα χωριά Ελευθέριο του Δήμου Κιλελέρ και Δήμητρα του Δήμου Αγιάς συλλέχθηκαν δείγματα διαφορετικών καλλιεργειών για την ορθή και ολοκληρωτική εικόνα της διαχείρησης των εδαφών ώστε να καταστούν άμεσα παραγωγικά.

Κατόπιν ο κ. Καπετάνος επισκέφθηκε την εταιρία παραγωγής, εμπορίας και διανομής νωπών και φρεσκοκομμένων φρούτων και λαχανικών, Del Monte Fresh Produce με διακόσιους μόνιμους υπαλλήλους και εφτακόσιους κατά τη διάρκεια της καμπάνιας η οποία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

«Άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις πληγείσες περιοχές. Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι των καλλιεργήσιμων εδαφών ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στους αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου», δήλωσε ο Βουλευτής Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, «η ελπίδα για την επόμενη μέρα πρέπει να παραμείνει στους αγρότες και τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτούς στη Θεσσαλία μας. Η παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του κυβερνητικού κλιμακίου για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στις πληγείσες περιοχές δηλώνει έμπρακτα την προσήλωση της Κυβέρνησης στην επανεκκίνηση του αγροκτηνοτροφικού κόσμου του Θεσσαλικού κάμπου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ειλικρινής ελπίδα για την αναγέννηση της Θεσσαλίας».

Previous ArticleNext Article