Λάρισα

«Χαραμάδα ελπίδας» στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας

Το βράδυ της Τρίτης ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που τα «σήματα» που εξέπεμπαν τα δυο νοσοκομεία της πόλης κινούνταν σε έναν σχετικό τόνο αισιοδοξίας.

Τόσο οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και στο Γενικό δήλωναν αργά χθες το βράδυ στη LarissaPress πως αρχίζει να φαίνεται μια σχετική σταθεροποίηση της κατάστασης και όλοι επικεντρώνονται πλέον στις επόμενες μέρες, όπου θα φανεί αν και κατά πόσο θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με βεβαιότητα για μείωση των εισαγωγών και στο βάθος αποφόρτιση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες είναι και σήμερα πλήρεις.

Χαρακτηριστικό της νέας πραγματικότητας είναι πως υπάρχει μια μείωση των εισαγωγών νέων κρουσμάτων, αλλά από την άλλη καταγράφεται και μια ελαφρά επιδείνωση βαριών περιστατικών, πολιτών μεγάλης ηλικίας που υποτροπιάζουν ευκολότερα και αναγκάζονται να οδηγηθούν είτε σε ΜΑΦ, είτε σε ΜΕΘ.

«Τα πρώτα σημάδια μιας σχετικής σταθεροποίησης φαίνονται, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε ένα ακόμα εικοσαήμερο για να δούμε αισθητή βελτίωση», τόνισε στη LarissaPress γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, χωρίς, ωστόσο, να κρύβει τον προβληματισμό του για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί αν, τελικά, ανοίξει η αγορά.

Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο δίνουν έμφαση όλοι οι εμπλεκόμενη στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, καθώς φοβούνται πως ένα συνολικό άνοιγμα της αγοράς θα μπορούσε, ενδεχομένως, να οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα, το οποίο θα δημιουργούσε σοβαρότερα προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας στην πόλη της Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε πως χθες Τρίτη, στον μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing» που πραγματοποιήθηκε στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, σε συνολικό αριθμό 307 δειγμάτων καταγράφηκαν 6 θετικά κρούσματα Covid-19, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα 48 νέα κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας.

Λ.Π.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article