Λάρισα

Χαρακόπουλος για επίσκεψη πρωθυπουργού στον κάμπο: Ψήφος εμπιστοσύνης των αγροτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός από την καρδιά του κάμπου έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για την Ελλάδα που αλλάζει και προχωρά μπροστά. Η θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πολίτες στον Πλατύκαμπο, τους δρόμους της Λάρισας και στην εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Αλκαζάρ είναι προάγγελος και της μεγάλης νίκης της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης από τον αγροτικό κόσμο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση από τον αγροτικό κόσμο του έργου της κυβέρνησης, εν μέσω αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων. Όπως υπογράμμισε «η παρουσία του πρωθυπουργού στον μεγαλύτερο αγροτικό δήμο της χώρας, τον δήμο Κιλελέρ -δημότης του οποίου είμαι κι εγώ- μαρτυρά το διαρκές ενδιαφέρον του για τον αγροτικό κόσμο και τα προβλήματά του. Άλλωστε, έμπρακτα απέδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έγνοια της για αγρότες και κτηνοτρόφους με σειρά μέτρων -την αξία λήψης των οποίων είχα εγκαίρως επισημάνει- όπως:

• Η πάταξη των ελληνοποιήσεων γάλακτος.

• Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για αγροτική χρήση.

• Η επιδότηση του αγροτικού ρεύματος, που εκτινάχθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

• Η μείωση κατά 50% της φορολόγησης των συνεταιρισμένων αγροτών και όσων ασκούν συμβολαιακή γεωργία.

• Οι εκτεταμένες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, υπερδιπλάσιες του προϋπολογισμού του Οργανισμού το 2022, για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

• Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον Ιανό σε Καρδίτσα και Φάρσαλα.

• Οι κορονοενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα, που επλήγησαν από τις αρρυθμίες στην αγορά λόγω της πανδημίας.

• Οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας deminimis σε σειρά αγροτικών προϊόντων για διάφορους λόγους.

• Οι ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση του κόστους των ζωοτροφών.

• Οι ενισχύσεις για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στα λιπάσματα.

• Η υλοποίηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, εκτεταμένου προγράμματος αγροτικής οδοποιίας σε όλη τη χώρα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ την νέα τετραετία, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, που παίρνει διαστάσεις κλιματικής κρίσης.

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας το μείζων ζήτημα του υδατικού προβλήματος στον θεσσαλικό κάμπο, παρουσίασε τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για να αμβλύνουν το πρόβλημα, όπως και την αντικατάσταση δικτύων για την ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση νερού για αγροτική χρήση».

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε σημειώνοντας ότι «στη δύσκολη αυτή συγκυρία η πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια -στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας- για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Και πιστεύω ότι την ώρα της κάλπης θα ανανεώσει την εντολή στην παράταξη της ευθύνης, που με νοικοκυροσύνη εξυγίανε την οικονομία και στηρίζει έμπρακτα αγρότες και κτηνοτρόφους».  

Previous ArticleNext Article