Λάρισα

«Χαμόγελα» για την Αγία Παρασκευή Τεμπών (φωτ.)

Χαμόγελα ικανοποίησης στους Λαρισαίους πολίτες, μετά την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου στη Larissanet με την οποία και ανέπτυξε τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχεδιασμό που εκπονείται ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής στην Κοιλάδα των Τεμπών, με επίκεντρο τον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό η παρέμβαση αυτή μπορεί να αποτελέσει την εκκίνηση για την ευρύτερη ανάδειξη μιας από τις πλέον όμορφες περιοχές της χώρας μας για την οποία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός φυσικού κάλλους, θρησκευτικότητας και ιστορικότητας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια προσέγγιση πολυδιάστατη και πολλαπλώς αποτελεσματική.

Μιλώντας μάλιστα για τα οφέλη στην περιοχή τονίζει πως η σωστή οργάνωση και λειτουργία θα δώσουν στους εκπαιδευτικούς έναν ασφαλή χώρο, τον οποίον θα μπορούν με εμπιστοσύνη να χρησιμοποιήσουν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μάλιστα δωρεάν.

Κάθε φορά που οι προσκυνητές περνούν τη γέφυρα για να φτάσουν στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, είναι σαν να έρχονται για πρώτη φορά… Όλο και πιο όμορφος ο περιβάλλον χώρος. Ο ναός χτίστηκε το 1910 από τον Ο. Σ.Ε και έκτοτε χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν να προσκυνήσουν στην προστάτιδα Αγία στις 26 Ιουλίου. Στη μικρή σπηλιά δίπλα στην εκκλησία ένας – ένας οι πιστοί φτάνουν ως το αγίασμα που αναβλύζει από το βράχο. Σκοτάδι, μόνο ο ήχος από τις σταγόνες που κυλούν και την υγρασία να λειαίνει το πέρασμα σχεδόν με τρόπο μυσταγωγικό συντελώντας στην πνευματική ανάταση.

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article