Ελασσόνα

Μπαράζ επαφών Κόκκαλη με παραγωγικούς φορείς στην Ελασσόνα

Επαφές με παραγωγικούς φορείς στην περιοχή της Ελασσόνας είχε την Τετάρτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Κατά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ένταξης των προτάσεων – μελετών του Δήμου Ελασσόνας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 9.485.674,03 ευρώ καθώς και τα προβλήματα  ένταξης των σεισμόπληκτων τόσο στο μηχανισμό Κρατικής Αρωγής όσο και της μη ολοκλήρωσης των διαδικασιών χορήγησης επιδότησης ανακατασκευής ή επισκευής σεισμόπληκτων κτιρίων, που έχει ως αποτέλεσμα οι σεισμόπληκτοι να αγωνιούν και να παραμένουν σε δεινή κατάσταση.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον βουλευτή για τη συνεχή παρουσία του, την ουσιαστική βοήθεια αλλά και τη συνδρομή του σε θέματα που αφορούν τους σεισμόπληκτους, τα αγροτικά θέματα  της περιοχής αλλά και τα γενικότερα θέματα της επαρχίας Ελασσόνας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ Δημήτριος Καρανίκας, Ιωάννης Δραγατσίκης και Χρήστος Παπαδημητρίου.

 

ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε με τη νέα πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Χαρά Μπαγιώτα, την ταμία κ. Νόπη Ξυνού, αλλά και με καταστηματάρχες και εμπόρους, ενώ συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και την αγορά της πόλης.

Οι  συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης και του πολύμηνου lockdown λόγω της πανδημίας καθώς και το αυξημένο λειτουργικό κόστος των καταστημάτων και των μικρών επιχειρήσεων  σε συνδυασμό με τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, έχει δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας όχι μόνο για το εργασιακό μέλλον των απασχολούμενων αλλά και γενικότερα για την λειτουργία και επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Έντονη είναι η ανησυχία και η αγωνία του συνόλου του εμπορικού κόσμου  για το θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών ενώ παραμένει  κυρίαρχο το αίτημα τους για τη  μετατροπή τους σε μη επιστρεπτέες προκαταβολές.

 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε επίσης  στα γραφεία του εργατικού κέντρου Ελασσόνας παρουσία του νεοεκλεγέντος   διοικητικού  συμβούλιου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος ζωής για να καλύπτεται πλέον το  υψηλό κόστος διαβίωσης. Παράλληλα τέθηκαν θέματα ανάπτυξης και προοπτικής της περιοχής για την ενίσχυση και αύξηση των θέσεων εργασίας μέσω αξιοποίησης  τουριστικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή με κυρίαρχους άξονες τον ιδιαίτερο αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής σε συνδυασμό με τη μοναδική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Ολύμπου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος Ταξιάρχης Ντόκος, η αντιπρόεδρος Σούλα Γκέκα, ο γραμματέας Στέλιος Κιτσούλης και τα μέλη  Αφροδίτη Τσουμάκου και Αστέριος Πάτσης.

 

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ελασσόνας όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων καθώς και το αυξημένο κόστος διαβίωσης με τις συνεχείς ανατιμήσεις να δημιουργούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια στο σύνολο των πολιτών.

Τέθηκε το θέμα λήψης δέσμης μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων ενώ προτάθηκε και η μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε  μη επιστρεπτέα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Καρυπίδης, , Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντώνης Λιάνος, Αστέριος Πάτσης ,Θεόδωρος Τζιόλας και η κα Σούλα Γκέκα.

]]

Previous ArticleNext Article