Λάρισα

Απόλυτη δικαίωση για την Όλγα Τσιούρβα

Απόλυτη δικαίωση για την περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Όλγα Τσιούρβα, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την έκρινε αθώα για το αδίκημα της αμέλειας, δίνοντας τέλος στη δικαστική της περιπέτεια για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Οργανισμού.

Ο συνήγορός της ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης εναντίον της με δεδομένο και το γεγονός ότι το αδίκημα της αμέλειας δεν υφίσταται με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της LarissaPress η κ. Τσιούρβα αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη και ανακουφισμένη για την έκβαση της υπόθεσης.

«Παρά το ψυχικό κόστος θεωρεί πως έκανε το καθήκον της στο απόλυτο και στέκεται ιδιαίτερα και στην στήριξη της κοινωνίας, που αυτά τα 7 χρόνια στάθηκε στο πλευρό της δίχως στιγμή να αμφισβητήσει την προσφορά και την ευσυνειδησία της», μας ανέφερε άνθρωπος του περιβάλλοντός της.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση αφορούσε στην υπεξαίρεση τεράστιου χρηματικού ποσού από τα ταμεία του Οργανισμού, με την κ. Τσιούρβα να βρίσκεται στη δίνη, καθώς αν και ανέφερε μέσω υπηρεσιακών διαδικασιών την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ των 8,5 εκ. ευρώ στη διοίκηση του ΟΑΕΔ βρέθηκε κατηγορούμενη για αμέλεια και συγκατηγορούμενη με τον πρώην προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας και πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, που ομολόγησε την πράξη του και καταδικάστηκε.

Ε.Π. Larissapress.gr

Previous ArticleNext Article