Ελασσόνα

Από σήμερα και για ένα τετραήμερο οι Ελασσονίτες ζουν «…στου Ολύμπου την αυλή»

Το 9ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» ξεκινά σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου στην Ελασσόνα. Για 4 μέρες (28 Αυγούστου – 31 Αυγούστου), η «καρδιά» της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην «αυλή του Ολύμπου». Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές από τον μακρινό Ισημερινό (Εκουαδόρ) και την Ελλάδα, τραγούδια, δρώμενα, θέατρο Σκιών και εκδηλώσεις για παιδιά, έκθεση ζωγραφικής και συναυλία θα «ξετυλιχτούν» όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοίμασε η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και πολλών χορηγών.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Ελασσόνας:
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7.30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα.
8.15 μ.μ. Έναρξη του 9ου Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού & Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», στην «πλατεία Λαού» της Ελασσόνας.
Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή  Παράσταση.
Συμμετέχουν: Gruppo Folklorico CUNIBURO, Cayambe Pichincha του Εκουαδόρ (Ισημερινός), Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος Δεσκάτης, Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας.
ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7.30 μ.μ. «Ο Μαγικός Κόσμος της Θάλασσας»
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού τμήματος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας και της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Μικρή ατομική έκθεση της διδάσκουσας Εύας Βασδέκη
Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εικαστικού έργου της υπεύθυνης του εργαστηρίου. Μέσα από ζωγραφιές, χαρακτικά, μεταξοτυπίες και έργα μεικτής τεχνικής, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το προσωπικό καλλιτεχνικό έργο της Εύας Βασδέκη.
8.30 μ.μ. «Ο Καραγκιόζης προφήτης». Θέατρο Σκιών με τον Νίκο Γκουντούρα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7.30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα.
8.30 μ.μ. Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή  Παράσταση.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Gruppo Folklorico CUNIBURO, Cayambe Pichincha του Εκουαδόρ (Ισημερινός), Πολιτιστικός Σύλλογος Μελίας, Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας.
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
8.30 μ.μ. Συναυλία με το μουσικό πολυφωνικό συγκρότημα «Stringless» / Στρίγγλες
Οι «Stringless», το a cappella σύνολο από τη Θεσσαλονίκη μετρά δέκα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Έξι γυναίκες τραγουδούν και ανιστορούν όλες εκείνες τις στιγμές που τις έδεσαν μαζί. Το μοίρασμά τους γίνεται με μοναδικό όργανο τη φωνή και τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, αυτό που ξέρει πιστά να εκφράζει τα βάθη της ψυχής.
-Λήξη του Φεστιβάλ.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ελευθερία ») Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article