Λάρισα

Άννα Βαγενά: «Λογοκρισία στην κρατική τηλεόραση»

Ραβασάκι με εντολή λογοκρισίας δόθηκε στην κρατική τηλεόραση για δύο πολύ σοβαρά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, που αφορούν άμεσα και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 7/02/21 αναρτήθηκε στην αίθουσα παραγωγής των ειδήσεων της ΕΡΤ το εξής σημείωμα, απευθυνόμενο προς τους δημοσιογράφους: «SOS-SOS, Δεν παίζουμε φωτογραφία, αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία. Επίσης, παίζουμε πλάνα μόνο Δ. Λιγνάδη, όχι με άλλους» .

Δεν θέλει, λοιπόν, η κυβέρνηση να μάθουν οι φορολογούμενοι πολίτες από την κρατική τηλεόραση, την οποία οι ίδιοι χρηματοδοτούν, ότι ο πρωθυπουργός, την πρώτη μέρα που ανακοίνωσε υποχρεωτικό εγκλεισμό από τις 6 το απόγευμα, εκείνος παραβίαζε με θράσος τα μέτρα τρωγοπίνοντας με τους κολλητούς του στην Ικαρία. Θέλει η κυβέρνηση να εξαφανιστούν όσες φωτογραφίες και βίντεο αποτυπώνουν τις άριστες σχέσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού Πολιτισμού με τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Για όλα αυτά που θέλει ή δεν θέλει η κυβέρνηση, με γνώμονα εάν πλήττουν την εικόνα της, δίνει εντολή στην κρατική τηλεόραση την οποία δια νόμου ελέγχει ή στην ιδιωτική τηλεόραση την οποία δια νόμου χρηματοδοτεί αδρά και συστηματικά. Από την εποχή της ΥΕΝΕΔ έχουμε να ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις.

Και μπορεί η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η οικονομία, όλα αυτά να είναι μείζονα ζητήματα, όμως πιο σημαντικό από όλα είναι η δημοκρατία, γιατί χωρίς αυτή τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει και τίποτα δεν μπορεί χτιστεί. Η δημοκρατία δεν είναι αμελητέο θέμα, είναι το πρώτιστο θέμα. Προς το παρόν, μπορούμε ακόμα τουλάχιστον να λέμε ελεύθερα και δημόσια τη γνώμη μας. Επειδή, όμως, όπως φαίνεται η κυβέρνηση φανερά αλλά και κρυφά, νόμιμα και παράτυπα, μέρα με τη μέρα ροκανίζει αχόρταγα τα θεμέλια της δημοκρατίας, πρέπει όλοι να φροντίσουμε για αυτή, να την υπερασπιστούμε και να την προστατέψουμε με νύχια και με δόντια. Όσο είναι ακόμα καιρός.

Previous ArticleNext Article