Λάρισα

Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού η Agrothessaly

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Η η 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, η  Agrothessaly που γίνεται στην   Λάρισα φαίνεται πως είναι άλλο «θύμα» του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το δήμο Λαρισαίων, η έκθεση που προγραμματιζόταν από τις  4 Μαρτίου έως τις  7 Μαρτίου 2021 στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης δεν θα γίνει λόγω της πανδημίας. Προφανώς οι διοργανωτές φαίνεται πως δεν κρίνουν ασφαλές να γίνει η έκθεση την προγραμματισμένη ημερομηνία καθώς δεν μπορεί πιθανότατα να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού

Η Agrothessaly αποτελεί μία στρατηγική συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του Δήμου Λαρισαίων και στην προηγούμενη διοργάνωση της προσέλκυσε 40.153 επισκέπτες, μέγεθος τετραπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Παράλληλα, φιλοξένησε 167 εκθέτες που εκπροσώπησαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες, αριθμός τριπλάσιος έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ υπερδιπλάσιος ήταν ο εκθεσιακός χώρος, που ανήλθε σε 20.000 τ.μ., στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.

Η Agrothessaly έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς πέρσι υποδέχθηκε ομαδικές επισκέψεις από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Τουρκία, αλλά και επισκέπτες από Κύπρο και Ιταλία.

Ποιες ημερομηνίες εξετάζονται

Είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την πόλη η αναβολή της Agrothessaly τον ερχόμενο Μάρτιο. Είναι γνωστό ότι προσέφερε πολλά στην τοπική οικονομία. Παρά τις δύσκολες συνθήκες πάντως τόσο ο δήμος όσο και η ΔΕΘ HELEXPO ήδη έχουν βάλει κάτω και εξετάζουν νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή της έκθεσης. Άνθρωποι του δήμου μας έλεγαν πως αυτές οι ημερομηνίες είναι πιο κοντά στο Φθινόπωρο του 2021 παρά το διάστημα που απομένει από τον Μάρτιο έως και το Καλοκαίρι. Αναζητιέται μια ημερομηνία η οποία θα είναι η ενδεδειγμένη τόσο για τους αγρότες όσο και για τους εκθέτες καθώς θέλουν να συγκεντρώσει ξανά το ενδιαφέρον του κλάδου όχι μόνον στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article