Αθλητισμός

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ: Πινακάς ζωγραφικής

Ίσως το σενάριο νίκης να υπέγραφε μια υπερβολή στο πλάνο της ΑΕΛ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ. Σίγουρα πάντως δεν ήταν μέρος των σχεδίων του ‘Δικεφάλου’ η απώλεια βαθμών κατά την επίσκεψη του στον θεσσαλικό κάμπο. Αν κάποιος διάβαζε τα αποτελέσματα της στατιστικής δίχως να γνωρίζει την τελική έκβαση της αναμέτρησης, θα πόνταρε στο ενδεχόμενο της επικράτησης των φιλοξενούμενων.

Εντούτοις, οι πανηγυρισμοί τους στην τελευταία φάση του αγώνα δεν ήταν τίποτε παραπάνω από τον έναν βαθμό της ισοφάρισης ενός γκολ που είχε προηγηθεί και που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Πολύ περισσότερο όταν έρχεται από τα πόδια ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ένα γκολ που θα μπορούσε να είναι μέρος των highlights κάποιου εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο. Χωρίς υπερβολή.

Στο 69′ ‘ηταν η στιγμή που ο Πινακάς έγιναν κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. ‘Άδειασε’ πρώτα τον Βαρέλα, έκανε τούνελ τον Ίνγκασον στη συνέχεια και έβαλε σε… πίνακα ζωγραφικής τους στόπερ του ‘Δικεφάλου’ πριν σκάψει τη μπάλα στην έξοδο του Πασχαλάκη για το 1-0 στο Αλκαζάρ! Υπέροχο τέρμα, από αυτά που συνήθως παρακολουθούμε στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Γκαρσία πέρασε στο ματς τους Σβαμπ και Τσόλακ στην προσπάθεια της ισοφάρισης, που ήρθε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης. Με το τελικό 1-1 στο Αλκαζάρ να έχει διπλή ανάγνωση για κάθε ομάδα, αλλά δεδομένα να στοιχίζει μέτρα στον ΠΑΟΚ στην κούρσα της κορυφής…

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Φίλιπ, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σπαρβ, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς (71′ Γκοτζαμανίδης), Νικολιάς (83′ Νούνιτς), Τρούγιτς (53′ Πλατέλλας), Πινακάς (83′ Γλυνός).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Ντάγκλας Αουγκούστο (82′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Μουργκ (87′ Τσόλακ), Σφιντέρσκι.

sport24.gr

Previous ArticleNext Article