Ελασσόνα

Κώστας Αρβανίτης: Η κατάσταση αυτή, η ντροπή αυτή στα σεισμόπληκτα χωριά δεν μπορεί να συνεχιστεί

Χτες το μεσημέρι λίγο πριν από την αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα μετά τη διήμερη περιοδεία σε Λάρισα και Ελασσόνα, ζήτησα να επισκεφτούμε μαζί με τους συντρόφους μας στην Ελασσόνα, που τόσο άψογα μας φιλοξένησαν στην πόλη, χωριά σεισμοπαθών της περιοχής.

Κάναμε δύο στάσεις, στο Μεσοχώρι, του Δήμου Ελασσόνας και στο Δαμάσι του γειτονικού Δήμου Τυρνάβου, επίκεντρο του σεισμού του 2021.

-Του σεισμού του 2021. Δεν το τονίζω τυχαία. Από το Μάρτιο του 2021 η Ελληνική Πολιτεία, δηλαδή οι Άριστοι του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύση στο άμεσο στεγαστικό πρόβλημα των κατοίκων. Άνθρωποι, οικογένειες ολόκληρες, πολλοί από αυτούς ηλικιωμένοι και εξαιρετικά ευάλωτοι, ζουν ακόμη, σχεδόν δύο χρόνια, μετά σε κοντέινερ.
Μάλιστα, όπως μας είπαν στο Μεσοχώρι, πολύ πρόσφατα κινδύνευσαν άνθρωποι σε πυρκαγιά που προκάλεσε βραχυκύκλωμα.

-Η κατάσταση αυτή, η ντροπή αυτή -την οποία είχαμε συναντήσει και στο Ζάρκο και την Πηνειάδα, χωριά της Φαρκαδόνας Τρίκάλων σε περιοδεία πριν από τα Χριστούγεννα- δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Η φωνή των ανθρώπων αυτών δεν μπορεί να φιμώνεται την ώρα που ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει σχολεία για να κρύψει το άθλιο δάσος των κοντέινερ.

-Η φωνή των ανθρώπων αυτών πρέπει να ακουστεί και να φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το λιγότερο που τους χρωστά η Πολιτεία είναι να τους δώσει πίσω το σπίτι τους, το χωριό τους, τη ζωή τους. Έστω και τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά.

-Στη σύντομη αυτή επίσκεψη μαζί μας ήταν ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Καριπίδης Γιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης, ενώ για την κατάσταση και τα αισθήματα εγκατάλειψης των κατοίκων μας μίλησε αναλυτικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου Ελασσόνας, Γιάννης Ζαρλαδάνης και το μέλος του ΟΜ Σύριζα Τυρνάβου, κάτοικος Δαμασίου Θεόδωρος Γρέπος.

Syriza European Parliament The Left

Previous ArticleNext Article