Λάρισα

Με τους Αβδελλιώτες ο Κέλλας: Πολύτιμη η συνεισφορά των Βλάχων στην εθνική παλιγγενεσία

«Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων και αναστολής πάσης φύσεως εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, αντικρίζουμε ξανά εικόνες άκρως αισιόδοξες και ελπιδοφόρες, καθώς αναζωογονείται η δράση παραδοσιακών και πολιτιστικών συλλόγων.

Αναδεικνύετε περίτρανα πως ένας λαός προοδεύει κι αναπτύσσεται, όταν δεν λησμονεί τις ρίζες, τις αξίες και την ιστορική του ταυτότητα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θεωρώ χρέος μου, να βρίσκομαι κοντά σε ανάλογες προσπάθειες».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια χορεσπερίδα του Συλλόγου Αβδελλιωτών “Η Βασιλίτσα”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Αλέξη Μπεκύρη και τα μέλη του Συλλόγου, τόσο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσο και για τη γενικότερη δράση και συνδρομή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, τόνισε πως ο Σύλλογος Αβδελλιωτών “Η Βασιλίτσα”, αποτελεί έναν από τους 10 ιδρυτικούς συλλόγους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, γεγονός, που καταδεικνύει το διαχρονικά σπουδαίο έργο, που επιτελεί και τη σημαντική ιστορία του.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, έκανε ειδική αναφορά στην πολυεπίπεδη συμβολή των Βλάχων στην αναγέννηση της πατρίδας μας, τονίζοντας πως η συμβολή τους στην εθνική παλιγγενεσία και τον Αγώνα του 1821 υπήρξε πολύτιμη, όπως και η συνεισφορά τους στη συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Τέλος, ο κ. Κέλλας, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, υποστήριξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιζητά τη διασύνδεση με τις ρίζες της, υπενθυμίζοντας πως πριν λίγα χρόνια “κάποιοι” χαρακτήριζαν ανάλογες προσπάθειες γραφικές και οπισθοδρομικές.

Δήλωσε, ακόμη, ενθουσιασμένος από τη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς στην εκδήλωση και κάλεσε τους ανθρώπους του Συλλόγου να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις σημαίες, συνδράμοντας με την ίδια ζέση και την ίδια αγάπη στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Previous ArticleNext Article