Ελασσόνα

Γυμνάσιο Ελασσόνας: “Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να συνεχίζεται η κατάληψη”

Απ’ τη Δευτέρα 17-10-2022, το 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας είναι κλειστό λόγω κατάληψης , η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα αιτήματα της κατάληψης (σύμφωνα με την επιτροπή κατάληψης που τα επέδωσε στην διεύθυνση) είναι στο σύνολό τους ανυπόστατα, διότι τα περισσότερα είναι παλαιά θέματα που έχουν ήδη επιλυθεί καθώς και μερικά που βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης (τεχνικής φύσεως στην πλειονότητά τους).

Υπάρχουν μάλιστα στον κατάλογο αιτημάτων και ορισμένα  αστήρικτα  που στοχοποιούν  και μόνο με την αναφορά τους μέλη του συλλόγου διδασκόντων που τους εμφανίζουν  να επιδεικνύουν μη αποδεκτές μορφές συμπεριφοράς. Ο κατάλογος των αιτημάτων της κατάληψης έγινε γνωστός, τόσο στο Σύλλογο Γονέων, όσο και στον κ. Δήμαρχο. Και οι δύο συμφώνησαν πως δεν υφίστανται τα καταγραφόμενα  σ΄αυτόν και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να συνεχίζει αυτή η πρωτοφανής για τα δεδομένα μας παράλογη κινητοποίηση και να παραμένει το σχολείο μας κλειστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως δε γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα (κάθε ημέρα) γι΄αυτό και οι 75 μαθητές απ΄τα χωριά της επαρχίας μας καθημερινά έρχονται και περιμένουν περιπλανώμενοι στην πόλη κάθε πρωί, μέχρι να έρθει το μεσημέρι να φύγουν με τη συγκοινωνία. Αναστατωμένες είναι, βεβαίως, και οι οικογένειες όλων των μαθητών του σχολείου μας καθώς βλέπουν να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες, ενώ η λύση της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης συνεχίζει να εμφανίζει προβλήματα, αφού μεγάλο μέρος των μαθητών  (εκτός των 75 παιδιών απ΄τα χωριά) αδυνατεί για τεχνικούς ή κοινωνικο-οικονομικούς λόγους να συνδεθεί σ΄ένα εξ΄αποστάσεως μάθημα που να είναι αδιατάρακτο και απόλυτα διασφαλισμένο.

Κινούμενοι στα πλαίσια του νόμου και της παιδαγωγικής μας ευθύνη καλούμε όλους τους γονείς και ιδιαίτερα αυτών των μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη να αναλογιστούν αναλαμβάνοντας τις ατομικές τους ευθύνες, τη μεγάλη απώλεια σ΄αυτή τη βίαιη διακοπή της εκπαιδευτικής – μαθησιακής διαδικασίας από τις άνευ λόγου κινητοποιήσεις, να συστρατευτούμε όλοι μαζί, για να ανοίξει το σχολείο μας τις πόρτες του στη γνώση και την εκπαιδευτική διαδικασία υλοποιώντας το αναλυτικό πρόγραμμά του, το οποίο δεν είναι μόνο η στείρα παροχή γνώσεων αλλά και η κοινωνικοποίηση, η αγωγή και η παραγωγή σωστών και υγιών μελλοντικών πολιτών.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Η  Διεύθυνση του σχολείου

Previous ArticleNext Article