Λάρισα

Κέλλας: Ισχυρή ΕΛΑΣ προϋπόθεση για ισχυρή Δημοκρατία

«Η Ημέρα της Αστυνομίας αποτελεί μέρα γιορτής για τη Δημοκρατία μας, καθώς τιμάται η προσφορά της ΕΛΑΣ στο κοινωνικό σύνολο ανήμερα της γιορτής του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παρέστη στην εκδήλωση για την Ημέρα της Αστυνομίας και τη γιορτή του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου, προσθέτοντας:

«Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά πυλώνα προάσπισης της δημόσιας ασφάλειας και ασπίδα προστασίας της έννομης τάξης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος μάχονται το έγκλημα και προστατεύουν τους πολίτες, σώζοντας ζωές και προστατεύοντας περιουσίες.

Ως μέλος της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε αστυνομικό για την ατομική και συλλογική συμβολή του στην εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης καθώς και στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αφοσίωση της ΕΛΑΣ στην ανεμπόδιστη λειτουργία των θεσμών υπήρξε καθοριστική τόσο για την πολιτική σταθερότητα και την εμβάθυνση της δημοκρατίας στον τόπο μας όσο και για την αντοχή του πολιτεύματός μας απέναντι στις κρίσεις και στον λαϊκισμό.

Η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμά πάντοτε την ιερή μνήμη των πεσόντων αστυνομικών στο καθήκον, όπως και όλων των υπερασπιστών της εθνικής μας ασφάλειας.

Εύχομαι, ολόψυχα, υγεία και δύναμη σε όλους! Ο Άγιος Αρτέμιος να συντροφεύει πάντα τους αστυνομικούς μας στην υπηρεσία τους και να προστατεύει τις οικογένειές τους».

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Previous ArticleNext Article