Ελασσόνα

Ζήτησαν φθηνότερο ρεύμα έξω από την ΔΕΗ Ελασσόνας (φωτο)

Με μια διαφορετική κινητοποίηση – διαμαρτυρία χωρίς «χρώματα»…έξω από τη ΔΕΗ Ελασσόνας, που οργάνωσε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ολύμπου, με τη συνεργασία και άλλων αντίστοιχων συλλόγων, δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι και φορείς της περιοχής (…με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από το μηδέν) ζήτησαν ανάμεσα στα άλλα μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνότερο ρεύμα για τους αγρότες και τα νοικοκυριά, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση της πολυσυζητημένης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στην εκδήλωση – διαμαρτυρία της Ελασσόνας, που συντόνισε ο Θανάσης Κατής, σύντομους χαιρετισμούς με τη στήριξή τους στην κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων «κατέθεσαν» στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Θεόδωρος Γουγουλούληs, εκ μέρους του Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας ο Γιώργος Κατσαρός και από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου ο Άρης Γαϊτάνος.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου και μέλος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Στέλιος Καραμούλας, ανάμεσα στα άλλα, υποστήριξε πως οι μεγάλες αυξήσεις γίνονται για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών της «πράσινης» ανάπτυξης (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκα κ.α),ενώ και η πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας, με την οποία συμφωνούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, επιφέρει μεγάλες αυξήσεις.

Ακόμη, υπενθύμισε πως οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, συνολικά στο κόστος παραγωγής, εξανεμίζουν το ήδη ισχνό εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε πολλούς το θέμα για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν, να συντηρούν τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Ολοκληρώνοντας, ο ομιλητής ζήτησε από τους αγροτοκτnνοτρόφουs της περιοχής αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα ενόψει και των νέων κινητοποιήσεων που θα αποφασισθούν το Σάββατο στην Πανθεσσαλική σύσκεψη των Φαρσάλων.

Στο τέλος τnς κινnτοποίnσης, οι διαμαρτυρόμενοι παρέδωσαν το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα τους στη διευθύντρια του Καταστήματος της ΔΕΗ Ελασσόνας.

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκοs Γάτσαs, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρανίκας, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γιάννns Καριπίδns, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκns Συσπείρωσns» Δnμ. Αβρανάs και Νίκοs Βακράτσαs, πρόεδροι  Κοινοτήτων, αυτοδιοίκητοί, ο πρόεδροs του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωσn» Ελασσόναs Ζήσns Τσιόγκαs, ο πρόεδροs του Καπνικού Συνεταιρισμού Ολυμπιάδαs Γιάννns Τσερτικίδns, μέλn του ΠΑΜΕ, μέλη τns Οργάνωσns Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ελασσόναs, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Πηγή: Ελευθερία – Γιάννης Μουκίδης

Previous ArticleNext Article