Ελασσόνα

Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων: Ο Ελασσονίτης που φεύγει και ο Αρχηγός ΑΤΑ στη Λάρισα που έρχεται

Η σημερινή είναι μέρα κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλεί στις 10 το πρωί το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) , καθώς στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι ετήσιες αξιολογήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, όπου κρίνονται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ καθώς και οι Αρχηγοί των Επιτελείων με τους Αρχηγούς της Στρατιάς, του Στόλου και της Τακτικής Αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί σύμφωνα με την τακτική «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και έτσι το πιο πιθανό είναι η τετράδα των αρχηγών, (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) να έχει μόνο μία και υποχρεωτική αλλαγή λόγω αποστρατείας. Πρόκειται για την αποχώρηση του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη, ο οποίος επιτέλεσε εξαιρετικό έργο και αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη.

Τη θέση του «πρώτου γερακιού» της χώρας σύμφωνα με το Newsbomb.gr αναμένεται να αναλάβει ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ένας από τους πιο έμπειρους Ικάρους της HAF με βαρύτατο βιογραφικό, θητεία σε εξαιρετικά κρίσιμες διοικητικές θέσεις και σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όσον αφορά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, η παραμονή του θεωρείται δεδομένη, με την πολιτική ηγεσία να κρίνει τη θητεία του επιτυχημένη και να του δίνει το «πράσινο φως» για έναν ακόμα χρόνο ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε, η θητεία του Στρατηγού Φλώρου δεν λήγει τώρα, μιας και ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει τριετή θητεία με οψιόν για έναν ακόμα χρόνο. Ο έμπειρος Στρατηγός συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όπως όλα δείχνουν θα εξαντλήσει την τριετία και πιθανότατα και την τετραετία.

Εξαιρετικά πετυχημένη και με απτά αποτελέσματα είναι η θητεία του Αρχηγού ΓΕΝ. Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης οδηγεί το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή, ενώ ο τόσο ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμούν βαθύτατα τον κ. Πετράκη τόσο για τις ηγετικές του ικανότητες, την αποτελεσματικότητα στις επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και την εμπειρία του στην εξοπλιστική ενίσχυση του Στόλου, όσο και για το ήθος του.

Βέβαιη θεωρείται και η παραμονή του Αρχηγού ΓΕΣ. Ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης έχει επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά, δημιουργώντας με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις έναν Στρατό Ξηράς σύγχρονο και αποτελεσματικό σε κάθε πεδίο. Ο ίδιος φυσικά χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και εκτίμησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον οποίο έχει άψογη συνεργασία, όπως φυσικά και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς των Κλάδων.

Επομένως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνει ως έχει, με μόνη διαφορά την αντικατάσταση λόγω αποστρατείας του Αρχηγού, Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

Επομένως, η στατιωτική ηγεσία θα έχεις ως εξής:

  • Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
  • Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς
  • Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης
  • Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article