Λάρισα

Αγοραστός: Στο 1,5 μέτρο το χιόνι σε χωριά της Λάρισας – Χωρίς ρεύμα πολλά απ’ αυτά

«Χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένα συνιστούν μεγάλο πρόβλημα, συνιστούν καταστροφή», τόνισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real fm, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νομό Λάρισας, αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποκάλυψε πως αρκετά ορεινά χωριά, στη Λάρισα και στη Θεσσαλία, βρίσκονται χωρίς ρεύμα εδώ και μια μέρα, λόγω της αδυναμίας του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε επανασυνδέσεις.

Μιλώντας για τις πλημμύρες στα χωράφια της περιοχής των Φαρσάλων ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το φαινόμενο δεν προκλήθηκε λόγω της υπερχείλισης κάποιου ποταμού ή κάποιων φραγμάτων που υποχώρησαν, καθώς άντεξαν ενώ είχαν καθαριστεί και όλα τα ρέματα, αλλά επειδή δεν λειτούργησαν κάποια αποστραγγιστικά έργα των ΤΕΟΒ και ΓΟΕΒ, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε οικίες.

Η πολύ μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα –έφτασε τα 140 χιλιοστά- προκάλεσε τις πλημμύρες σε χωράφια και αγρούς, εξήγησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τέλος, όπως ο ίδιος επεσήμανε, το πρωί της Τετάρτης υπάρχουν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και ειδικά στα σημεία όπου σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, δυνάμεις και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article