Λάρισα

3η εκδήλωση του Debate Club Larissa!

Η τεχνολογία καλπάζει. Το παγκόσμιο εμπόριο και οι ανθρώπινες μετακινήσεις γίνονται ολοένα και ευκολότερες. Τα πολιτικά συστήματα και οι αγορές παγκοσμίως γίνονται όλο και πιο ελεύθερα. Το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξάνει και το βιοτικό επίπεδο κυρίως των φτωχότερων λαών της υφηλίου ανεβαίνει. Η πρόοδος της βιοϊατρικής και της βιοτεχνολογίας υπόσχεται να μας χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής με καλύτερη υγεία. Η επανάσταση στον χώρο της ενέργειας προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες με χαμηλό κόστος.
Από την άλλη, η τεχνολογία αυξάνει την ανθρώπινη απομόνωση. Ο 21ος αιώνας θεωρείται αιώνας των ψυχικών νοσημάτων. Όλο και περισσότερα επαγγέλματα καταργούνται. Τα ασφαλιστικά συστήματα βρίσκονται υπό πίεση. Ο παγκόσμιος πλούτος κατανέμεται άνισα. Ο ανταγωνισμός των ανθρώπων αυξάνει ενώ το περιβάλλον υφίσταται σοβαρές πιέσεις. Η ανάμιξη διαφορετικών πολιτισμών θέτει νέες προκλήσεις.
Τελικά ο κόσμος καλυτερεύει ή χειροτερεύει; Απάντηση στο θέμα αυτό θα επιχειρήσει να δώσει η τρίτη εκδήλωση της Λέσχης Αντιλογίας Λάρισας, την ερχόμενη Πέμπτη (24/1/19) στις 7μιση μ.μ., στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας. Καλεσμένοι του Γ. Καραβάνα θα είναι αυτή τη φορά ο Θ. Σκυλακάκης, ο Μ. Αργυρού, ο Γ. Τράντας και ο π. Βησσαρίων Αγορίτσας.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι πρ. Ευρωβουλευτής με συμμετοχή σε πολλές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανάμεσα στις οποίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI). Το 1989 υπηρέτησε, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Τζ. Τζαννετάκη και από το 1989 ως το 1990 ως σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Από το 1990 ως το 1993 διετέλεσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού. Από το Μάρτιο 2006 μέχρι τον Μάιο του 2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και το Δεκέμβριο του 2007 ορίστηκε Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής. Έχει ιδρύσει δύο εταιρίες στο χώρο της επικοινωνίας (1994 και 2000) και μία στον χώρο της αγροτικής παραγωγής και εξαγωγών (2015).

Ο Μιχάλης Αργυρού είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Cardiff και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας και αναγνωρίζεται διεθνώς ως εξέχων αναλυτής της ευρωπαϊκής κρίσης δημοσίου χρέους.

Ο Γιώργος Τράντας είναι δημοσιογράφος και διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Έχει σπουδάσει θεολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία και δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα όπως ο ΣΚΑΪ, η Ελευθεροτυπία και ο Ημερήσιος Κήρυκας.

Ο πατέρας Βησσαρίων Αγορίτσας κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό ως ηλεκτρολόγος και ηλεκτρονικός μηχανικός (MengEEE4) από το πανεπιστήμιο του Sussex στο Brighton καθώς και δεύτερο μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα υπολογιστών από το πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου. Εργάσθηκε ως καθηγητής Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι το 2008. Τον Ιούλιο του 2008 χειροτονήθηκε ιερέας. Υπηρέτησε στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους στον Πλατύκαμπο για 10 χρόνια.
Από το Μάρτιο του 2018 υπηρετεί ως προϊστάμενος στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης.

 

Previous ArticleNext Article