Λάρισα

1.417 θάνατοι από κορωνοϊό στη Θεσσαλία από την αρχή της πανδημίας!

Την εικόνα μεγάλων νεκροταφείων παρουσιάζουν αρκετές Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας των θανάτων που έχουν καταγραφεί από κορωνοϊό, με πρωταγωνίστριες στη μακάβρια αυτή «κούρσα θανάτου» τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Βήμα της Κυριακής η Θεσσαλία αναδεικνύεται τρίτη Περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα με 1.417 θανάτους από κορωνοϊό, ποσοστό 8,4% επί του συνολικού στην Ελλάδα, πίσω από την Περιφέρεια Αττικής (5.556 θάνατοι) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (5.333 θάνατοι), ενώ ακολουθούν η Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας-Θράκης (1.240 θάνατοι), Δυτικής Ελλάδας (747 θάνατοι) και Στερεάς Ελλάδας (578 θάνατοι). Οι λιγότεροι θάνατοι καταγράφονται στο Ιόνιο(126 θάνατοι).

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως από τους 1417 θανάτους που καταγράφηκαν στη Θεσσαλία από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, οι 162 σημειώθηκαν στο διάστημα από 1/11 έως 16/11 του 2021, ένα ποσοστό 16,5% για ολόκληρη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως τις πρώτες 16 μέρες του Νοεμβρίου η Κεντρική Μακεδονία έχει 60% περισσότερους νεκρούς από την Αττική!

Αν υπολογίσει κανείς πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλίας αποκλείει το ενδεχόμενο της σημαντικής μείωσης εισαγωγών μέχρι τα τέλη του έτους, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται πως ο αριθμός των νεκρών πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά.

Ο εφιάλτης, δυστυχώς, θα έχει άσχημο τέλος…

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article