Λάρισα

“Όχι συγχώνευση Α΄ και Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας με υποστελέχωση της νέας Δ.Ο.Υ.”

Τις σοβαρές αρνητικές παρενέργειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών που θα επιφέρει η κατάργηση της Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας και η συγχώνευσή της με την Α΄ Δ.Ο.Υ. με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού στη νέα ενοποιημένη Δ.Ο.Υ., επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του  προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του σημειώνει ότι «σύμφωνα με σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας και η συγχώνευσή της με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Η προβλεπόμενη συγχώνευση, όμως, συνεπάγεται, βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου, την παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης Δ.Ο.Υ. κατά 33 θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, από τους 188, σήμερα, υπηρετούντες στις δύο Δ.Ο.Υ. του νομού Λάρισας, η νέα ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. θα διαθέτει μόνον 155. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί η συγχώνευση είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν μια σειρά από σοβαρές αρνητικές παρενέργειες, οι οποίες θα πλήξουν πρωτίστως τους φορολογούμενους πολίτες του νομού».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι «ο νομός Λάρισας είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος σε πληθυσμό στην Επικράτεια, με μεγάλη ποικιλομορφία του φορολογικού αντικειμένου, όπου ξεχωρίζει ο πολύ αναπτυγμένος αγροτικός τομέας και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Επίσης, οι 188 σήμερα υπηρετούντες στις δύο Δ.Ο.Υ. Λάρισας είναι επιφορτισμένοι με την είσπραξη σχεδόν του 50% των συνολικών εσόδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος, επικαλούμενος «τα υπάρχοντα στοιχεία, που παρουσιάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Λάρισας» υπογραμμίζει ότι «ήδη στη Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας παρατηρείται υποστελέχωση, καθώς λείπουν 15 οργανικές θέσεις». Όπως υποστηρίζει, «με βάση τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η μείωση του προσωπικού στην νέα ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. κατά 33 εργαζόμενους θα επιδεινώσει τις συνθήκες λειτουργίας της, αυξάνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών».

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ τονίζει ότι «αναμφίβολα, ο εξορθολογισμός των δημοσίων υπηρεσιών συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του κράτους και ως τέτοια πρέπει να έχει την υποστήριξη όλων. Κάθε, όμως, απόφαση που φιλοδοξεί να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της όλες τις παραμέτρους, ώστε να μην προκαλέσει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να επανεξετάσει το ζήτημα της μείωσης των εργαζομένων από την συγχώνευση της Α΄ και Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, ώστε να μην προκληθεί αναίτια ταλαιπωρία των πολιτών από την υποστελέχωση της νέας Δ.Ο.Υ.

Previous ArticleNext Article