Λάρισα

«Γολγοθάς» για πολίτες και εργαζόμενους με τη συγχώνευση Α΄ και Β’ Δ. Ο. Υ. Λάρισας”

“Την έλλειψη σχεδιασμού που χαρακτηρίζει την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση” επισημαίνει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός φέρνει δια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, το θέμα του σχεδίου συγχώνευσης των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας, ερωτώντας τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, “εάν προτίθεται να επανεξετάσει τον εν λόγω σχεδιασμό, που προβλέπει παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης υπηρεσίας”,  αλλά και “ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων σχεδιάζεται και προτείνεται η συγχώνευση των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας”.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Βάσει σχεδίου που προτείνεται από την Α.Α.Δ.Ε, προωθείται η συγχώνευση των υπηρεσιών του Νομού Λάρισας (Α’ Δ.Ο.Υ και Β’ Δ.Ο.Υ) με παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης Δ.Ο.Υ κατά 33 θέσεις εργασίας.

Το παρόν σχέδιο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους των Δ.Ο.Υ  του Ν. Λάρισας αφού δεν εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας τους, αλλά και τους πολίτες, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για σοβαρή δυσλειτουργία της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της καθημερινότητας τους μέσα από την επιδείνωση της ταλαιπωρίας που βιώνουν καθημερινά στις συναλλαγές τους.

Πιο συγκεκριμένα και μετά από ενημέρωση που έλαβα από τον Σύλλογο  Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας, οφείλετε να λάβετε υπόψη:

  1. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νομού καθώς παρουσιάζει πολλαπλές δραστηριότητες (ανεπτυγμένος αγροτικός τομέας, εξαγωγικές επιχειρήσεις κλπ.), που καλύπτουν όλο το φάσμα του φορολογικού αντικειμένου.
  2. Τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας των υπηρεσιών.
  3. Το γεγονός ότι έχει εξαντληθεί η όποια δυνατότητα ορθολογικοποίησης και αποδοτικότερης αξιοποίησης των υφιστάμενων υπηρεσιών του Νομού.
  4. Την υποστελέχωση της Β’ Δ.Ο.Υ αλλά και το γεγονός ότι οι 188 συνολικά υπηρετούντες υπάλληλοι του Ν. Λάρισας είναι, ήδη, δυσανάλογα επιφορτισμένοι με την είσπραξη σχεδόν του 50% των συνολικών εσόδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  5. Το γεγονός ότι οποιοδήποτε δημοσιονομικό όφελος αναμένεται να είναι ασήμαντο έως μηδαμινό, καθώς δεν έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος σχεδιασμός και προγραμματισμός για το εγχείρημα.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

  1. Προτίθεστε να επανεξετάσετε το εν λόγω σχέδιο ώστε να μην υπάρξει συγχώνευση, με παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης υπηρεσίας, των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας;
  2. Ποια είναι τα κριτήρια, βάσει των οποίων σχεδιάζεται και προτείνεται η συγχώνευση των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας;

 

Previous ArticleNext Article