Λάρισα

Χ. Κέλλας: ‘’Στα «τέσσερα» … και για το Σκοπιανό’’

‘’Το αφήγημά σας, περί «καθαρής εξόδου» τον Αύγουστο, καταρρέει πλήρως, και γεγονός είναι μόνο ότι το καλοκαίρι σταματά η χρηματοδότηση της χώρας.

Ταυτόχρονα, επιλέξατε την ίδια μέρα να παραχωρήσετε, πέρα από το όνομα, την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονές μας, τους Σκοπιανούς, και να πανηγυρίζετε και από πάνω. Γιατί το κάνετε; Από ανοησία; Από ανευθυνότητα; Στα τέσσερα; Μπρούμυτα; Μερκελιστές; Διαλέξτε όποιον τίτλο σας ταιριάζει.’’

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του (πολύ-)νομοσχεδίου «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022».

Ο Λαρισαίος πολιτικός στηλίτευσε τις δημοσιονομικές επιλογές της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αποτυχία στο Σκοπιανό:

‘’Ψηφίζετε μέτρα, που θα εφαρμοστούν την επόμενη τετραετία, δεσμεύοντας και υπονομεύοντας την επόμενη κυβέρνηση, επιτείνοντας τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, φέρνοντας σε απόγνωση την αγορά και υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας, στο χθεσινό του διάγγελμα, έφτασε στο σημείο να ομιλεί για «ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά». Είστε στα καλά σας; Αισθάνεσθε εθνικά υπερήφανοι; Ούτε την πολιτική νομιμοποίηση έχετε, από την ώρα που ο συγκυβερνήτης σας, ο κ. Καμμένος, λέει ότι δεν συμφωνεί και δεν το ψηφίζει.’’

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τονίζοντας:

‘’Καταργείτε το ΕΚΑΣ, μειώνετε τις συντάξεις καταργώντας την προσωπική διαφορά, πετσοκόβετε τις συντάξεις χηρείας, αυξάνετε τη φορολογία κατά 35%, αυξάνετε τον ΕΝΦΙΑ, διπλασιάζετε τα διόδια στην Εγνατία Οδό, αποχωρώντας από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» και προσχωρώντας στο «Κίνημα Πληρώνω Διπλά», αφήνετε ασύδοτες τις τράπεζες στην πώληση των «κόκκινων» δανείων σε FUNDS. Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, δεσμεύεστε και σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, που φτάνουν το 5,2% για την επόμενη πενταετία.

Και, βέβαια, το κακό δεν σταματάει εδώ. Υποθηκεύετε, με την υπογραφή σας, την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, για 100 χρόνια, στο – υπό ξένη διοίκηση – Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), το οποίο θα φέρει την ευθύνη καταβολής των οφειλών του τρίτου μνημονίου, μέχρι ύψους 25 δις, σε περίπτωση που το Δημόσιο αδυνατεί να καταβάλει τις πληρωμές του.

Σε ποια άλλη χώρα, που βγήκε από το μνημόνιο ελήφθησαν ανάλογα μέτρα; Μήπως στην Κύπρο; Μήπως στην Πορτογαλία; Ή στην Ιρλανδία; Πουθενά!’’.

Παράλληλα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κατήγγειλε τη στοχοποίηση των φαρμακοποιών: ‘’Καταφεύγετε και σε τεχνάσματα, για να αρπαξετε κι άλλα. Τους φαρμακοποιούς εννοώ. Επιβάλλετε φόρο – rebate το αποκαλείτε – 0,8%  επί της λιανικής τιμής του φαρμάκου μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας από τον ΕΟΠΠΥ, στα off patent. Kαι μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό θα συμψηφίζεται με τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ προς τους φαρμακοποιούς, όχι μόνο για το 2018, αλλά σε μόνιμη βάση, για τα επόμενα έτη’’.

Τέλος, ο κ. Κέλλας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την υπερεξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και τις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις:

‘’Και αν όλα αυτά τα μέτρα, που εφαρμόζετε τρία χρόνια τώρα, έπιαναν τόπο, χαλάλι!

Δυστυχώς, με την ίδια ευκολία που σκίζατε τα μνημόνια το 2014, τώρα τα υπογράφετε δύο-δύο.  Η κυβέρνηση έχει παραδοθεί άνευ όρων για λίγες μέρες παραμονής στην εξουσία παραπάνω, αγνοώντας τον ελληνικό λαό και οδηγώντας τον στην εξαθλίωση

Ωστόσο, ο λαός, πλέον, γνωρίζει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και αυτό είναι το μοναδικό κέρδος από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ’’.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Βουλευτή στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/e6f4cGZoFPQ

Previous ArticleNext Article