Ελασσόνα

Φυλάκιση 36 μηνών στον 64χρονο που αυνανίστηκε μπροστά στα παιδιά

Με συνολική ποινή φυλάκισης 36μηνών με τριετή αναστολή, τιμώρησε χθες το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, τον 64χρονο που κατηγορείτο ότι αυνανίστηκε μπροστά σε 4 ανήλικα παιδιά σε χωριό της Ελασσόνας. Ο άνδρας, που δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, ισχυρίστηκε πως δεν συνέβη το παραμικρό και πως απλά μιλούσε με τα παιδιά για ποδόσφαιρο και σκυλιά. Τόνισε πως δεν έχει δώσει δικαίωμα τόσα χρόνια στο χωριό, όμως δεν έπεισε σε καμία περίπτωση το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για δύο πράξεις. «Τα παιδιά έπαιζαν έξω και κάποια στιγμή δεν άκουγα φασαρία. Βγήκα να δω τι γίνεται. Είδα το ποδήλατο έξω από την αυλή του κατηγορουμένου. Πήγα τα πήρα και μετά το ένα παιδάκι μού είπε όλα αυτά που έγιναν εκεί μέσα» κατέθεσε η μητέρα.

«Θόλωσα μόλις τα άκουσα όλα αυτά» πρόσθεσε από την πλευρά του ο σύζυγός της. «Πήγαμε τον πιάσαμε και του είπα πως θα τον σκοτώσω. Όμως αυτός μου απαντούσε πως είναι πιο τρελός από μένα». Για την υπόθεση κατέθεσε και ένας ακόμα πατέρας που στάθηκε στην έκπληξη που ένιωσε για τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά. Πριν την απολογία του 64χρονου προηγήθηκε η κατάθεση του αδερφού του, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλοι τον χαιρετούν στο χωριό και τον αγαπούν. «Έπεσε η μπάλα και ήρθαν να τους τη δώσω» ξεκίνησε να λέει τη δική του εκδοχή ο 64χρονος που κατηγορείτο ότι προέτρεψε τα παιδιά ηλικίας 5, 7, 8 και 11 ετών να κατεβάσουν τα ρούχα τους. «Άκουσαν τα σκυλιά και βρήκαν μια δικαιολογία να μπούνε στην αυλή μου. Το ένα παιδί μάλιστα μου έλεγε πως ο πατέρας του είναι κτηνοτρόφος και μου μιλούσε για το σκυλί. Μετά μιλούσαμε για το ποδόσφαιρο και μετά από 10 λεπτά ήρθε η μητέρα και τα πήρε. Δεν έγινε τίποτα απ’ όσα λένε».

Ο 64χρονος επαναλάμβανε πως δεν άγγιξε τα παιδιά και πως δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο για το οποίο τον κατηγορούν, σε ένα μέρος όπως είναι το συγκεκριμένο χωριό. «Έχω άλλα προβλήματα και πλέον το μυαλό μου δεν πάει σε αυτά τα πράγματα», τόνισε. Πρόσθεσε πως δεν είχε ποτέ ζητήματα με τον νόμο και γι’ αυτό δεν προέβαλε αντίσταση όταν του ζήτησαν να πάει στο τμήμα για να δώσει εξηγήσεις. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, καθώς εκτίμησε πως προσβλήθηκε βάναυσα η γενετήσια αξιοπρέπεια των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στάθηκε ιδιαίτερα στις καταθέσεις των παιδιών, που περιέχουν φράσεις και λεπτομέρειες, οι οποίες σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν μπορούν να είναι αποκύημα της φαντασίας τους.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Previous ArticleNext Article