Ελασσόνα

Αντιδράσεις και διαμαρτυρία από το Συλλόγο Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας για τις αποσπάσεις

ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το μικρό αριθμό αποσπασθέντων εκπαιδευτικών στο νομό Λάρισας.

Κάθε χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποβάλλουν αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ώστε να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους. Οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά και την όλη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης απόσπασής τους είναι υποχρέωση της πολιτείας καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι με οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα.

Φέτος οι αποσπάσεις ολοκληρώθηκαν έγκαιρα γεγονός που κρίνεται θετικό. Όμως στο νομό μας εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν αποσπάστηκαν και θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους και πάλι.

Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί συνάδελφοί μας ζουν για αρκετά χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους.

Οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα κουτσουρεμένα κενά που προσδιόρισαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύκλο αποσπάσεων με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Ευαγγελία Παπαδοπούλου                      Αχιλλέας Ζανιάς

Previous ArticleNext Article