Παραπολιτικά

Υπέρ ενός νέου πολιτικού φορέα

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98.4» και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο, ο Κώστας Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, ερωτηθείς μεταξύ άλλων για την πολιτική «anorexia» του Ποταμιού είπε: «ότι επιφυλάξεις και προκαταλήψεις υπάρχουν παντού και τα κόμματα καλούνται να ξεπεράσουν μηχανισμούς, νοοτροπίες – τους εαυτούς τους με μια λέξη.

Αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα σύνθεσης ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητος. Η ισορροπία του πολιτικού συστήματος και η λειτουργία της δημοκρατίας προϋποθέτει την ύπαρξη ενός μεγάλου, μετριοπαθούς, μεταρρυθμιστικού κέντρου».

Σε σχέση με το αν θα προχωρήσουν οι διεργασίες για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε ότι «υπάρχει η διάθεση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και σε πολλά στελέχη η διαδικασία να συνεχιστεί και να παραμείνει ανοιχτή. Φτάσαμε σε μια – αχρείαστη κατά τη γνώμη μου – όξυνση των σχέσεων με ευθύνες και άστοχες κινήσεις εκατέρωθεν – γιατί δεν είναι μονόπλευρη η προσέγγιση.

Αν το εγχείρημα αποτύχει, θα το χρεωθούμε όλοι. Όμως, ακόμη κι αν αυτή η προσπάθεια φτάσει σε αδιέξοδο, θα υπάρξουν άλλες. Είναι τέτοια η ιστορική αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός καινούριου μεταρρυθμιστικού κέντρου που θα υπερβεί τις όποιες αδυναμίες. Η πίεση, όμως, είναι τέτοια από όλες τις πλευρές που δεν νομίζω να τελειώσει οριστικά αν φτάσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε αδιέξοδο».

Previous ArticleNext Article