Λάρισα

Τα οξυμένα προβλήματα των πυροσβεστών αναδείχτηκαν κατά την επίσκεψη του Γ. Λαμπρούλη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας

Την Παρασκευή 16/6 Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γιώργο  Λαμπρούλη επισκέφτηκε την Παρασκευή, τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, το σωματείο και μίλησε με τους εργαζόμενους πυροσβέστες.

Το κλιμάκιο και ο βουλευτής άκουσαν με προσοχή τα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των μειώσεων μισθών και συντάξεων, αλλά και αυτά που αφορούν τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών στο Νομό Λάρισας. Άκουσαν την ανησυχία τους στο πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με μια σειρά σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό, αλλά κύριος σε προσωπικό, όταν κάθε χρόνο γίνεται μείωση της χρηματοδότησης του πυροσβεστικού σώματος. Το κλιμάκιο και ο βουλευτής ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, δημιουργούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου. Επίσης, οδηγούν στην εντατικοποίηση της εκτέλεσης της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα εξουθένωση, τραυματισμούς ακόμα και θανάτους πυροσβεστών, την ίδια ώρα που πακτωλός χρημάτων δίνονται σε βιομήχανος και μονοπώλια. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που κατάργησαν χιλιάδες θέσεις πυροσβεστών, ανέθεσαν τη δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, συρρίκνωσαν και υποβάθμισαν υπηρεσίες και διόγκωσαν τους συμβασιούχους που σήμερα φτάνουν πανελλαδικά στο 35% με 40%.

Οι πολιτικές αυτές επιλογές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία και εγκυμονούν μεγάλους κίνδυνους τόσο για το λαό όσο και για τους ίδιους τους πυροσβέστες. Διαβεβαίωσαν ότι το κόμμα μας όπως έκανε και πρόσφατα με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αλλά και στο κίνημα, θα παλέψει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών. Την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, που η έλλειψή τους ευθύνεται για τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους των πυροσβεστών και αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα. Την προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Τη μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Τέλος, διαβεβαίωσαν το σωματείο και τους εργαζόμενους ότι «θα καταθέσουμε άμεσα ως Κόμμα ερώτηση στη Βουλή για το πότε θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, καθώς μετατίθεται κάθε φορά σε μελλοντικές αναδιαρθρώσεις του ΠΣ, η αναβάθμιση του 1ου Π.Σ Λάρισας σε Α’ τάξης σταθμό».

116_09222

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 003

Previous ArticleNext Article