Ελασσόνα

Κέλλας από Βερδικούσια: δημογραφικό ώρα μηδέν

«Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, όσο και αν αυτό “σκεπάζεται”, δυστυχώς, από τους προβολείς της καθημερινότητας και των άμεσων επιπτώσεων της κρίσης σ’ αυτήν, είναι το δημογραφικό.

Η πυραμίδα της δημογραφικής κατάστασης έχει αναστραφεί, οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ο πληθυσμός γερνά και η κατάσταση τείνει να λάβει μη αντιστρέψιμη πορεία.

Αν, ως χώρα, δεν σχεδιάσουμε άμεσα και δεν εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το τεράστιο αυτό ζήτημα, τότε κινδυνεύουμε σε μερικές δεκαετίες να απεμπολήσουμε την ίδια την έννοια του έθνους μας».

Αυτά τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, συνομιλώντας με κατοίκους της Βερδικούσιας, – μιας περιοχής της επαρχίας Ελασσόνας που χαρακτηρίζεται από τις πολυάριθμες πολύτεκνες οικογένειές της -, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Κώστα Τσέτσιλα, του εφημέριου π. Αθανάσιου Ματζαρή και της Προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων Επαρχίας Ελασσόνας κ. Μαρίας Νατσιούλα.

Ο βουλευτής Λαρίσης αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι “η γήρανση του πληθυσμού είναι μια επιπλέον πρόκληση για την οικονομία της χώρας”, είχε την ευκαιρία να ακούσει, για μια ακόμη φορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ορεινής κοινότητας.

Δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της κτηνοτροφίας, ο κ. Κέλλας έκανε λόγο για “διωγμό των κτηνοτρόφων” εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και των αδιεξόδων που αυτή έχει δημιουργήσει.

«Η υπερφορολόγηση του πρωτογενούς τομέα και η έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας και κινήτρων, έχει οδηγήσει τον κόσμο της κτηνοτροφίας σε απόγνωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

«Στη συμφωνία αλήθειας που υπογράφει καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Έλληνες πολίτες, ο κλάδος της κτηνοτροφίας αποτελεί βασικό εργαλείο για την ώθηση της ελληνικής οικονομίας και την εξωστρέφειά της.

Η παράταξή μας δίνει τεράστια βαρύτητα στον ρόλο του πρωτογενούς τομέα και με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης θα επιχειρήσει να του δώσει την θέση που του αξίζει, με στόχο να βάλει τέλος στην πολιτική της αδιέξοδης λιτότητας», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

ELEF

ELS1

ELS2

Previous ArticleNext Article