Λάρισα

Συστάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αλλά και το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη. Στο κομμάτι αυτό η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, απεγκλώβισαν πολίτες όπου απαιτήθηκε.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις.  Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συντονισμός μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπου υπήρχε ανάγκη.

Καθώς τα φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού κατάντη είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.

Previous ArticleNext Article